HomeПОДКАСТСилата на жените в бизнеса – ясна визия

Силата на жените в бизнеса – ясна визия

Краси Ангелова подкаст - ясна визия

Силата на жените в бизнеса – ясна визия

За да постигнем баланс между личния си живот, мироглед и ролята ни на лидери, минаваме през трансформация по своя път – аудио рубрика

В днешния епизод от рубриката “Женското лидерство и балансът в живота” ще засегнем въпроси свързани със същността на баланса в живота и как можем да го постигнем.
Какво е женско лидерство и как да го прилагаме успешно в живота си?

Жените в бизнеса имат скрит потенциал да бъдат по-гъвкави и адаптивни. Мога да твърдя, че сме са мощни двигатели на промяната. Ние успяваме да забележим по-незначителни, но важни детайли в дейността на бизнеса. Когато настъпи състояние на криза и е необходимо бързо вземане на решение, проявяваме много добри лидерски качества и се въплъщаваме в умели комуникатори. Понякога обаче настъпват моменти на вътрешни противоречия у нас.

Ролята на жените като съпруги, майки, домакини, се сблъсква с тази на лидер в бизнеса. За справянето с подобен сблъсък е важно да се намери баланс между двете роли.


Трудностите в съвместяването на бизнеса с личния живот


Самата аз съм била в трудни пепридои, когато амбициите ми към бизнеса бяха високи, съпоставени с личното ми свободно време. Тези появили се вътрешни противоречия провокират отрицателна енергия, която може да доведе до силно деструктивни последствия. Как можем да преодолеем подобен етап в живота си?


Ясна визия


На първо място е от изключителна важност да можем да определим ясна визия за пълноценност, както на ниво бизнес развитие, така и на ниво себепознание и откриване на истински ценности и морални принципи. Една от най-трудните задачи е намирането на баланса между тези две нива.


В моите програми прилагам различни инструменти и енергийни практики за постигането му. Връзката, която изграждаме към себе си е ключова за намирането на баланс. Но преди това трябва ясно да си отговорим на въпросите: Кой съм аз? Какво искам да постигна? Коя е точката ми на кипене?


Опознаването на себе си е процес, който продължава цял живот. Когато имаме ясно определен мироглед и ценности, ние знаем с какво никога не бихме направили компромис. Знаем как да извикаме задвижващата ни сила и да я използваме по възможно най-оптимален начин. Връзката, която изграждаме със себе си, енергията, която излъчваме, остава най-силното оръжие, с което можем да разполагаме.


Понякога тази връзка изтънява, загубваме я и започваме да да правим нещата автоматично. Сякаш се носим по течението. Това е индикация, че сме навлезли в дълбока монотонна рутина. Необходимо е да я трансформираме. Извършването на ежедневните ни дейности по рефлексен режим, стартира процес по отслабване на жизнената ни енергия. По този начин започваме да губим мотивация. Трансформацията започва с промяната на нашето мислене.


Мироглед и правилен начин на мислене

Постоянното подлагане на дейностите под съмнение и показването на неувереност често предизвикват този ефект на монотонността. Той дори може да съботира нашия бизнес. Затова е от голямо значение да работим със своите екипи и тяхното мислене. Определящо за благополучното развитие на бизнеса ни е изготвянето на подходяща корпоративна маркетингова стратегия, но преди нейното изготвяне, стои увереността на екипа, че постигането на всички поставени цели е възможно. Колективното мислене към крайния успех стои зад истинското му осъществяване.

Често в бизнес средите се наблюдава парадокс – компании с потенциал и изключително добре разработени стратегии, услуги и продукти, претърпяват неуспех. Причинта е, че хората в екипите проявяват неувереност в собствените си качества. А това блокира техните продажби.

Силата на информираността

Смея да твърдя, че в днешно време най-скъпият ресурс е информацията. Претърпяването на неуспех не трябва да се вижда като нещо негативно. То е много добър източник, от който могат да се почерпят ценни поуки и да се научат важни уроци.

Необходимо е да умеем да анализираме информацията. На какво се дължи даденият провал? Защо постигнатият резултат е неудтореляващ?

Когато можем да си отговорим на тези въпроси, сме достигнали до корените на същинския проблем. Притежавайки информацията за пълната картина, можем да начертаем ясен план за това какво трябва да се промени и кое не е проработило. По този начин си гарантираме безкомпромисен успех и развитие.

Моят съвет е – не подценявайте силата на информацията, която може да черпим от всякакви ситуации – очаквани или не, привидно позитивни или носещи дискомфорт.

Чуйте целия епизод в аудиоподкаста на MADAMSKO
в Spotify, SoundCloud и YouTube.


Красимира Ангелова е родена в Плевен, където живее и до днес. Майка е на 3 прекрасни деца. През 2004 г., заедно със съпруга си,  създава веригата магазини за домашни електроуреди TECHNOARENA.  Автор е на книгите „Пътят към мечтите“,  „Дневник на благодарността“ и “Промяната”. Преминава Международно коучинг обучение и е сертифицирана по международните коучинг стандарти ICF. Част от квалификациите ѝ включват: „Бизнес НЛП с коучинг умения“ от Международната федерация ITA, „Бизнес констелатор по европейския патентован метод DCS“, програми на Тони Робинс и Питър Сейдж. Нейната мисия е, че всеки човек може да промени живота си и да изживее пълноценно най-смелите си мечти, стъпка по стъпка. 

Прочетете още: KNAPP – Дрехата като произведение на изкуството в гардероба

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: