HomeИНТЕРЕСНОSOFIA LIVE FESTIVAL е поканен да стане член на YOUROPE

SOFIA LIVE FESTIVAL е поканен да стане член на YOUROPE

SOFIA LIVE FESTIVAL

SOFIA LIVE FESTIVAL е поканен да стане член на YOUROPE

Фестивалът SOFIA LIVE FESTIVAL се нарежда до едни от най-големите и легендарни имена като INmusic festival, Pinkpop и Nova Rock

Един от най-младите и обещаващи музикални фестивали в София SOFIA LIVE FESTIVAL получи висока оценка от европейската културна общност. За първи път български фестивал е поканен да стане член на “Европейската асоциация на фестивалите” редом до едни от най-големите и легендарни имена като INmusic festival, Pinkpop, Nova Rock, Rock am Ring, Rock im Park, Rock Werchter, Exit Festival, Sziget Festival, Wacken Open air, Primavera Sound и още много други.

Това признание ни прави изключително горди и ни дава още повече сили, вдъхновение и вяра. Продължаваме да се развиваме и гоним високите цели, които сме си поставили!

“За нас това е показателно, че София все по-успешно развива културния сектор, а съвместната ни работа с културните оператори може да получи висока оценка от международната музикална индустрия. Фестивалите имат съществено значение за развитието на българската музикална култура и се утвърждават като един от важните фактори в икономическото развитие на градовете.” – коментира заместник-кметът на Столична община Мирослав Боршош.


SOFIA LIVE FESTIVAL зае ярко място в културния календар на столицата и получава пълна подкрепа от Министерство на културата.


„Това е знак, че общите ни усилия са насочени в правилната посока, както и доказателство, че българската музикална култура ясно заяви видимостта си на световната карта на авторитетните музикални фестивали!
Радваме се, че мисията за подкрепа на българските изпълнители и българската музика печели нови и нови съмишленици
. Вярваме, че това постижение няма да бъде изолирано явление, а напротив – ще успее да мотивира всички участници в българската културна сцена да следват творческите си идеи и да се развиват свободно.“ – коментират от министерството.

Европейската фестивална асоциация „YOUROPE“ е основана през 1998 г. Оттогава се е превърнала в най-важната асоциация на европейските фестивали за популярна музика. Днес тя представлява 112 фестивала и асоциирани членове от 26 европейски държави.

Общата цел на асоциацията е да укрепи и подобри европейската фестивална сцена, насърчавайки развитието и популяризирането на разнообразни артистични и културни проекти, свързвайки различни култури. По този начин членовете на YOUROPE искат да вдъхновят своята публика. Желаят да си сътрудничат с други културни организации и да дадат своя принос за развитието на европейското общество.


Прочетете още: Музика, емоции и пъстрота – Дивна с концерт на живо

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: