HomeМОДАШестте правила за нескучен офис стил на Амал Клуни

Шестте правила за нескучен офис стил на Амал Клуни

амал клуни

Шестте правила за нескучен офис стил на Амал Клуни

Британският адвокат Амал Клуни не само разрешава с лекота големи международни спорове, но и демонстрира перфектен бизнес гардероб.

Водеща фотография: автор Ани Лейбовиц,
Vogue, Май 2018

Пътят към върха за Амал Клуни не е бил толкова лесен, колкото може би изглежда на пръв поглед. Нейният успех е изцяло заслуга на упорит труд, отдаденост, интелигентност и трудолюбие. Те отдавна са станали легендарни. Дори Джордж Клуни, който някога се утвърди като заклет ерген не можа да ѝ устои. През 2014 г. връзката на двойката беше официално закрепена с брак. Въпреки това, след звездния брак, Амал дори започва да работи повече, демонстрирайки идеалите на образцово семейство. Същевременно решава сложни международни дела.

И ако сте от тези, за които офис гардеробът е по-скоро необходима мярка, отколкото зов на сърцето, разгледайте по-отблизо ежедневните визии на Амал Клуни. Като се анализират ключовите характеристики на нейния стил, виждаме, че дрескодът в офиса не е наказание. Той може да дама големи възможности. Вижте кои са най-актуалните тоалети на международната адвокатка, която спечели сърцето на Джордж Клуни.

Не се страхувайте от ярки цветове


Тези, които ежедневно носят само черно-сиви визии, всъщност се лишават от огромните възможности на дрескода. Например, в ярко морковено облекло можете лесно да присъствате на съдебно заседание – и в същото време да изглеждате сдържано и ненатрапчиво. Самата Амал често демонстрира ярък общ външен вид в една гама. Съгласете се – такива прости ансамбли спестяват време за подготовка сутрин и помагат много когато времето е малко. Активният цвят привлича много внимание. Не се налага да мислите за правилната комбинация от текстури, допълнителни акценти в изображението или да избирате аксесоари дълго време.

Тениската може да бъде и офис елемент


Блузи, ризи, съчетани със сака, поли и панталони обикновено са най-често срещаните елементи в офис гардероба. Забрани за Амал обаче няма. Тя не се страхува да добави основен черен топ или тениска към офис ансамбъла си. Така е удобно и е лесно да намерите идеалното за себе си във всяка марка. И извън офиса – тениската е лесна за комбиниране с други неща в небрежен стил. Вижте колко лесно го прави Амал. Голмемият брой вариации е основното качество на универсалния гардероб. Набор от неща, които перфектно се съчетават помежду си.

Тя комбинира ярък принт със същата перфектна черна тениска или базова риза, минимум аксесоари и удобни обувки.

Принтовете са подходящи не само извън офиса


Все още не носите принтове в офиса? Просто не знаете как да ги съчетаете. Не се заблуждавайте, че само каре или едва видимо райе е подходящо от цялата палитра картини, Амал има свой собствен отговор: орнаментите могат и трябва да се носят на работа и дори в най-ярките интерпретации. Основното нещо е да балансирате закачливото с по-сдържани елементи от гардероба в монохромни или естествени цветове.

Обемисти чанти


Модерните микро-чанти и богато декорираните клъчове, които стават само за смартфон и пудриера, са нещо, което със сигурност изглежда модерно. Във всяка интерпретация те идеално допълват дори най-скучния черен костюм. Но реалността е, че една бизнес дама може да се нуждае от много обемисти неща през деня – от лаптоп до папки с важни документи.


В ситуации, в които трябва да вземете всичко необходимо със себе си, на помощ идват обемни чанти. Изработени от кожа в различни нюанси – именно с тях най-често може да се види г-жа Клуни. Подобен избор изобщо не е тенденция за хипертрофирани обеми. Няма смисъл да се притеснявате, че чантите ще излязат от мода след един сезон. Големите чанти винаги са били и ще бъдат нужни. Това е вид инвестиция, която не се влияе от променливите тенденции. Освен това е изключително практично за представителите на бизнес офиса.

Амал

Перфектни (и разнообразни) костюми


Класическите костюми винаги са в основата на дрес кода на офиса и Амал не е изключение тук. Тя трябва да ги носи по време на работа и се е научила умело да избира идеалните опции, които освен това остават актуални дълго време. Костюми от туид, вдъхновени от Коко Шанел, широки панталони палацо, съчетани с изрязани сака, класически карирани или раирани опции и, разбира се, безупречно черно. Гардеробът на г-жа Клуни има сака и панталони за всеки повод, цвят и стил.


Освен това в арсенала й има черен костюм с широки панталони и изрязано сако. Тази двойка определено си заслужава да се разгледа по-отблизо: дизайнерите от време на време демонстрират различни варианти на костюми – с яке в най-добрите канони на Christian Dior, или огромен обем с увеличена линия на раменете.

Въпреки това класиката, като тази на г-жа Клуни, ще бъде най-универсалното решение. Освен това изборът на опцията, която най-добре ще подхожда на собствения ви стил, сега е по-лесен от всякога. Друг бонус е, че костюмът може лесно да се раздели на компоненти и да се получат отделни елементи от гардероба, които могат да се комбинират с различни сака, поли, панталони – и с всичко.

Стабилен ток


Един ден в офиса може да бъде безкраен и изпълнен с толкова много работа, че е трудно да намерите време за обяд или дори за пет минути почивка. Това е изключително трудно да се направи без удобни обувки. Но какво правите, когато външният ви вид изисква ток (а вие предпочитате женствени обувки), но натовареният ви график моли за милост? Разбира се, изберете удобна и практична за вас височина – обувки със стабилен ток, подобни на тези, които носи Амал.

Тъй като тенденцията сега е доста често разнообразна, сегашният ток не се регулира от модата по никакъв начин: ако искате – пет сантиметра, ако искате – седем, а ако искате – и всичките десет. Чрез проба и грешка изберете онези марки, които могат да намерят най-удобната за вас височина: лека разходка, дори ако вече имате планини от решени проблеми и десетки пътувания зад гърба си, е основният бонус, който правилните обувки ще ви дадат. А на него – чувството, че можеш да се справиш с абсолютно всичко.

Източник


Прочетете още: Коя е Александра Грант – жената до Киану Рийвс

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: