HomeСЪБИТИЯТайните на зоофризьорството разкриват в столичен мол

Тайните на зоофризьорството разкриват в столичен мол

зоофризьорство

Тайните на зоофризьорството разкриват в столичен мол

Какво трябва да знаем груминга или зоофризьорството – разберете на 1 октомври от специалистите на Българската груминг асоциация

Със смяната на сезоните и приближаването на хладните месеци все повече стопани на кучета и котки си задават въпроси за модните тенденции в груминга.. Грижата за домашните любимци е по-важна за някои стопани от грижата им за самите тях. Какво е нужно за добър и здрав вид на техния любимец и има ли такива в грижата за четириногите им приятели?

Какви са тайните на зоофризьорството ?

От мола на бул. „България“ са се постарали да намерят отговорите на всички потенциални въпроси, които се отнасят до поддръжката и грижата за домашните любимци.

Екипът на търговския център организира събитието „Тайните на зоофризьорството“, съвместно Българската груминг асоциация и очаква всички „родители“ на четириноги тази събота (1 октомври 2022 г.) от 10:00 до 18:00 часа. Сцена на действие и демонстрация на фризьорски и груминг процедури е ниво +1 в Bulgaria Mall.

Зоофризьори и специалисти ще демонстрират своите умения. В атриума на партерен етаж на просторния мол всички собственици на домашни любимци ще могат да разговарят със специалисти и да получат най-добрите съвети точно за породата на своя питомец.

Професията на грумърите отскоро е официално призната в България.

Това е многопластова дисциплина, която изисква умения в различни области – занаят на красотата, граничещ с изкуство. Един грумър е не само „спа служител“ за животни, а и кинолог и зоопсихолог, добър комуникатор и презентатор. Той знае как да предразположи животното да се чувства спокойно и да не се стресира от процеса на привеждане в по-добър естетически външен вид. Грумингът разбира се е много повече от това. Oбучените зоофризьори умеят да изпълняват процедури, подходящи за здравето на кучетата и котките. Като почистване на зъбите, изрязване на нокти и др.

Събитието е безплатно за всички посетители на Bulgaria Mall.

Наскоро приключи и септемврийската кампания на търговския център – „#ДайЗнак“, посветена на пътната безопасност. Какви безплатни събития готвят от мола за посетителите си – следете на сайта www.bulgariamall.bg


Прочетете още: С какво родителите могат да помогнат при адаптирането на първокласниците към училищното ежедневие?

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: