HomeИНТЕРЕСНО„Последното, което ми каза“ – трилър, вкоренен в надежда

„Последното, което ми каза“ – трилър, вкоренен в надежда

„Последното, което ми каза“ - трилър, вкоренен в надежда

„Последното, което ми каза“ – трилър, вкоренен в надежда

Романът е с напрегнат сюжет, неочаквани обрати и почти интимен поглед към отношенията в едно семейство.

В интервю за HarborLight, Лора Дейв споделя, че процеса по създаване на тази книга ѝ е отнел цели 8 години. Идеята е породена от увеличаването на случаите на корпоративни измами и въпроса: Как да опознаем хората, които са най-близко до нас?

Главната героиня Хана Хол е по-щастлива, отколкото си е представяла, че някога ще бъде. Има прекрасен съпруг, успешна кариера, много приятели, спокоен живот и доведена дъщеря Бейли.

Един ден съпругът на Хана – Оуен, изчезва. ФБР и щатските шерифи се появяват в дома им и започват да задават въпроси, на които Хана няма отговор. Не знае дали Оуен е престъпник. Не знае и дали това е истинското му име. Не знае дали някога ще го види отново. Знае единствено, че трябва да предпази Бейли и да разбере истината за миналото на съпруга си. Каквото и да ѝ струва това. Тази книга изследва какво е това, което съставлява основната истина на човека. Можете ли да познавате някого, ако всичко, което ви казва, е променена версия на истината? Дейв споделя:

Лора Дейв
Снимка: Katherine Eskovitz

„Когато започнах да пиша „Последното, което ми каза“, исках да го направя малко по-различно от това, което съм чела досега. Исках да напиша трилър, вкоренен в надежда. Това, което имам предвид, е, че не исках да се окаже, че съпругът се оказва зъл, или че главната героиня е сгрешила да се довери на себе си, или че историята ще се основава на предателство… Докато тя се справя с обратите и завоите на своята дилема, исках тя да намери пътя си към нещо неочаквано, нещо по-добро. Вместо постоянните обрати, които я карат да търси отмъщение или да преосмисли целия си живот, Хана откри, че се превръща в главно действащо лице на собствения си живот.“

Сензационният роман „Последното, което ми каза“ е носител на наградата за най-добра книга на годината в категория трилър на Goodreads Choice Awards, бестселър на New York Times в продължение на 48 седмици, книга на месеца на Amazon за май 2021-ва.

„Последното, което ми каза“ вече е в търговската мрежа на книжарници Ciela.


Прочетете още: Време е за пътуване до Амстердам

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: