HomeПОДКАСТАнгелина Ангелова и дебютният ѝ роман „Сърцето помни“

Ангелина Ангелова и дебютният ѝ роман „Сърцето помни“

Ангелина Ангелова

Ангелина Ангелова и дебютният ѝ роман „Сърцето помни“

 „Сърцето помни“ е историята на една смела жена, който ни пренася във вълнуващата Викторианска епоха.

Книгата е едно от последните заглавия на издателство Егмонт. Сюжетът се развива в една далечна от сегашните култура и разбирания епоха – Викторианската. Запознава ни с главната героиня Елеонора и ни отвежда към разплитането на загадка, свързана с нейното минало. Авторът, Ангелина Ангелова, успешно пресъздава спецификата на този период, през очите на голямата любов между двама души.

„Сърцето помни“

Да избягаш от така познатият свят, не е лесно. Елеонора Тиг не само го прави, но години по-късно се завръща с нова самоличност. По-безстрашна от всякога, Нора е готова на всичко, дори да се представя за друг човек, за да открие детето, което са ѝ отнели след раждането. Има само един човек, който е способен да обърка плановете ѝ…

Преди осем години Себастиан Мур губи най-ценното си – любовта на своя живот. Сърцето му спира да бие в момента, в който разбира, че Нора вече я няма. За да избяга от своята мъка, Себастиан поема към далечни земи. След като се завръща в Лондон, обществото гледа над него с други очи. Той вече е завоевателят на Индия и най-желаният ерген на Лондон. Себастиан е твърдо убеден, че няма да обича никого другиго така както е обичал Нора. Но дали това не се променя когато среща тайнствената графиня Жустис? Тя е красива и опияняваща, но нещо в нея му напомня изключително много за покойната му любов.

Снимка: Георги Сивилов, 8th Colour

Дебютният роман на Ангелина Ангелова

Със страст към четенето още от дете, Ангелина Ангелова споделя: „Случвало се е да ме наказват като ми приберат книгите, вместо да не ме пуснат да играя навън.“, Според нея в един момент любовта към четенето се е превърнала в желание за писане.

По време на своето майчинство, тя поставя писането в пауза. Минават седем – осем години и нейната страст си проправя път в ежедневието ѝ. Макар и трудно в началото, тя споделя, че са ѝ били необходими страшно голяма дисциплина и постоянство, благодарение на които, днес имаме възможността да прочетем и нейният дебютен роман „Сърцето помни“.

„Когато го правиш с удоволствие, нещата се получават. Трудно, но се получават“

Ангелина е цветен и усмихнат човек, който лично на мен ми вдъхна кураж да не се отказвам колкото и пречки да са изправени пред мен, да продължавам смело напред, да бъда любознателна и с каквото и да се захвана – да го правя с любов.

С този откровен разговор започваме нашата съвместна рубрика с издателство ЕГМОНТ, в която ще представяме съвременни български автори.

Чуйте какво ни разказа Ангелина Ангелова в новия епизод на аудио подкаста “MADAMSKO представя” в Spotify и SoundCloud.

  • Кои са любимите ѝ автори и книги?
  • Какво е за нея баланса между майчинството и страстта към писането?
  • Какъв е бил писателският процес зад романа “Сърцето помни”?
  • Какви са взаимоотношенията между главните герои по времето на  вълнуващата Викторианска Англия?


Прочетете още: Мисия образование: по-добро бъдеще за България

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: