HomeКРАСОТАТъмните кръгове под очите – предизвикателството прието

Тъмните кръгове под очите – предизвикателството прието

Тъмните кръгове под очите

Тъмните кръгове под очите – предизвикателството прието

Нова технология в козметиката предлага възможности за справяне с този неприятен ефект от съвременния забързан ритъм на живот

Ставаме рано сутрин и пием поне две чаши кафе, за да можем да си отворим очите и адекватно да направим закуска за децата. Ако остане време – и за нас самите. Опитваме се да стигнем до работа навреме и едновременно с това да бъдем приведени в приличен вид. Колкото и приятна да бъде професията ни, винаги има моменти на стрес и напрежение, които в даден момент да ни влияят негативно.

Приключвайки работа, мозъкът ни спира за момент, за да вземе решение коя задача да изпълни първо. Дали да вземем децата от училище и да ги заведем на уроци, да напазаруваме от местното магазинче, защото #подкрепяме малкия и среден бизнес, да сготвим, да изгладим и сгънем прането, да изчистим мръсните следи по пода, да обърнем внимание на половинката си, да се запознаем с актуалните новини и… какво ли още не.

Събуждайки се всяка сутрин, поглеждайки към огледалото, забелязваме, че натрупаната умора е ясно изразена в околоочният ни контур. Кожата около очите е тънка и деликатна, а това е причина тя да бъде по-уязвима към вредните въздействия на околната среда. Тъмните кръгове под очите са често срещани и обикновено са придружени с торбички и фини линии.

Причини за поява на тези видим белези

Причина за тъмните кръгове около очите са умората, нарушеното кръвообръщение и изтъняването на кожата. Липсата на желязо или приемът на определени лекарства също може да повлияе на вида ни. Въпреки всички продукти в дрогериите и аптеките, само най-ефективните формули могат да намалят тъмните кръгове.

Торбичките и подпухналостта са причинени главно от задържане на течности или умора. Препоръчително е козметиката, която използваме, да подобрява микроциркулацията, така че да намали натрупването на течности.

Причините за поява на фини линии и бръчки са излагането на UV лъчи от слънцето, дехидратацията и мимики. Козметиката, която трябва да използваме при наличие на тези белези, трябва да хидратира интензивно кожата и да стимулира производството но еластин и колаген.

Тъмните кръгове, торбичките и линиите са често срещани проблеми. Дори да се опитвате да намалите тяхната видимост чрез домашни средства, почти е невъзможно да ги премахнете трайно. Това е и причина много жени да се обърнат към медицинска козметика, специално предназначена за тази деликатната зона.

Благодарение на бързо развиващата се технология, вече съществува терапия, която изглажда бръчките, намалява подпухналостта и тъмните кръгове. Всичко това само с три капки от продукта.

Нова марка козметика в България

Тази иновативна терапия бе представена в София в началото на октомври. На специално събитие Трейдингбулг ООД лансираха нова марка козмецевтични продукти към своето портфолио – VM Corporation. Гости на събитието бяха д-р Басо ди Паскуале, технически директор на Promoitalia Group s.p.a., и Олеся Кузмина, маркетинг мениджър на компанията. В началото бе представена околоочната терапия, а след това и още три – V Carbon System, VM Elastic Bubble Gold Rose и Vmetal System.

Околоочната терапия

Съставките, които включва са пулулан полимер, комплекс от витамини и аминокиселини, бодлив залист, боровинка, лактоферин и био плацента.

Д-р Басо ди Паскуале желаеше да обърне съществено внимание на т. нар. пулулан полимер. Това е органичен полимер, който след като попадне върху околоочната зона, създава мрежа. Тя ефективно изглажда бръчките и повишава проникваемостта на кожата. Благодарение на това, кожата има възможност да поеме други активни съставки – витамини, екстракти, хиалуронова киселина и др.

Другата важна съставка е течният комплекс от витамини и аминокиселини. Той подобрява микроциркулацията в околоочния контур. Това подобрява състоянието на кожата и решава проблемите с торбичките и тъмните кръгове.

Комбинацията от бодлив залист и боровинка е често срещана в околоочните терапии и присъства във формулата на VM.

Няма как да не споменем и лактоферина и био плацентата. Лактоферинът захваща желязото и не му позволява да причинява това оцветяване на тъмните кръгове. Ако искаме да нямаме тъмни кръгове под очите, трябва да намерим начин хиалуроновата киселина да проникне в дълбочина. Това е възможно, благодарение на лактоферинът, който помага на хиалуроновата киселина да влезе по-навътре в кожата.

Всички тези съставки помагат на нашата кожа като създават мрежа, която изглажда бръчките, намалява подпухването и тъмните кръгове и дават дълготрайни резултати.

„Иновацията е нашата мания“

споделя Олеся Кузмина


Прочетете още: Синята светлина бавно, но сигурно уврежда кожата ни

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: