HomeСЪБИТИЯМакедонската банда Foltin с концерт в Sofia Live Club

Македонската банда Foltin с концерт в Sofia Live Club

Македонската банда Foltin

Македонската банда Foltin с концерт в Sofia Live Club

След 3 годишна пауза на софийската сцена, Foltin се завръщат с нещо ново.

На 21-ви октомври македонците от група Foltin се завръщат в SOFIA LIVE CLUB. Те ще представят последния си 9-ти студиен албум „Simultan Baknezh“.

Музиката на Foltin

Тя е трудна за определяне, звучи непредсказуемо и предизвикателно. Сюрреалистична, страстна и духовита, танцувална и пълна с изненади, смесваща много жанрове като джаз, инди, алтърнатив, фънк, уърлд музика, електро акустик и много други. Преплетени в един специфичен и отличителен звук, музиката им е свежа, топла, безкрайно богата на въображение. Тя има силата да накара хората истински да се забавляват. Самите музиканти определят изпълненията си като театрални в кабаретен стил. Често концертите им се превръщат в истински спектакли с неистова танцова атмосфера. 

Не е странно да си представим всичко това, като се има предвид факта, че Foltin често създават театрална и филмова музика. Те са създали и музиката към номинирания за Оскар в две категории през 2020-та година Honeyland и международно признатия с 9 награди и 26 номинации Secret Ingredient. Групата съществува от 1995 г. Текстовете на първите им три албума са смесица от фонетични имитации на езици, включително испански, френски, румънски и португалски. Foltin са участвали на музикални и театрални фестивали в Македония, Хърватия, Италия, Австрия, Словения, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания, България, Унгария, Белгия, Англия, Германия, Русия, Ливан, Турция, Холандия и Франция.

В октомврийската вечер, Пеце Николовски (кларинет), Бранислав Николов (вокал, китара), Пеце Трайковски (акордеон, китара, клавир и перкусии), Гоце Йовановски (бас), Славчо Йовев (барабани) и Мариян Станик (перкусии) ще изсвирят освен най-новите песни от албума SIMULTAN BAKNEZH и стари любими произведения на бандата.

Билети могат да бъдат намерени в мрежата на EVENTIM и партньорските каси.


Прочетете още: Краси Ангелова представя „Промяната“ в Стара Загора


Най-новото от седмицата в MADAMSKO:

Share With: