HomeИНТЕРЕСНОЗапочват снимките на филма „A Haunting in Venice“

Започват снимките на филма „A Haunting in Venice“

Кенет Брана като Еркюл Поаро във филма „A Haunting in Venice“

Започват снимките на филма „A Haunting in Venice“

Стартира продукцията на филма „A Haunting in Venice“, вдъхновен от романа „Празникът на Вси светии“ на Агата Кристи.

Филмът ще бъде режисиран от носителят на „Оскар“ Кенет Брана , по сценарий Майкъл Грийн. В него ще участва емблематичният Еркюл Поаро, който ще бъде изигран от Кенет Брана. Актьорският ансамбъл включва и Кайл Алън, Камил Котин, Джейми Дорнан, Тина Фей, Джуд Хил, Али Кан и др.

Снимка: Rob Youngson

Действието на страховитата мистерия „A Haunting in Venice“ се развива след Втората световна война във Венеция, в нощта на Вси светии

Пенсиониран и живеещ в изгнание в най-бляскавия град в света по онова време, прочутият детектив Еркюл Поаро неохотно се оказва сред присъстващите на спиритичен сеанс в разпадащ се, обитаван от духове дворец. Когато един от гостите е убит, Поаро се оказва в центъра на зловещ свят на сенки и тайни. 

„A Haunting in Venice“ е фантастично развитие на героя Еркюл Поаро, както и на франчайза на Агата Кристи. Базиран на комплексна, малко позната мистерия, ситуирана на Хелоуин в живописен и пленителен град, филмът е невероятна възможност за нас като кинотворци да се насладим на възможността да предложим нещо наистина смразяващо на нашата вярна публика.“, споделя Кенет Брана.

„A Haunting in Venice“ е третият студиен филм, базиран на роман на Кристи, който събира отново творческия екип от Убийство в Ориент експрес (2017) и Смърт край Нил (2022) и включва сценариста Майкъл Грийн, продуцента Джуди Хофлънд и изпълнителните продуценти Лоуис Килин и Джеймс Причард, наред с Ридли Скот, Саймън Кинбърг и Марк Гордън. Очакваме неговият дебютът на филма в киносалоните през 2023.


Прочетете още: Живот по сценарий – Анджела Лансбъри

Най-новото от седмицата в MADAMSKO:

Share With: