HomeПОДКАСТЖасмина Гевезиева – Спортът като ключ към успеха

Жасмина Гевезиева – Спортът като ключ към успеха

Жасмина Гевезиева

Жасмина Гевезиева – Спортът като ключ към успеха

Жасмина Гевезиева републикански шампион по силов трибой и развива собствен бизнес. 

Жасмина Гевезиева е гост в новия епизод на подкаста на MADAMSKO. Тя е професионален спортист, маркетинг експерт и основател на Cardinal Bites. С Жаси говорим за спорта като ключ към успеха, за  силата да се пребориш с трудностите и намирането на баланс в живота.

Попитахме Жасмина…

Как започна всичко? 

Имах много голям проблем през годините, който беше свързан с компулсивни преяждания. Tъй като не намирах достатъчно добри специалисти в България, които да ми помогнат по темата, започнах сама да се обучавам, сама да търся информация. Този проблем, казва се хиперфагия, е симптом на доста от хранителните разстройства, сред които е преяждането съответно. 

Реших, че има необходимост да се чуе по темата. Просто, за да може хора, които имат проблем като моя, който е доста често срещан, да започнат да търсят помощ. Но преди да започнеш да търсиш помощ, трябва да разбереш, че имаш съответния проблем. Заради, което бях решила, че ще го направя по креативен начин. Тъй като все пак съм маркетинг и комуникационен специалист и реших, че ще е много вдъхновяваща историята да се покаже сила на духа, сила на ума, на тялото с един от най-силовите спортове. 

Най-силовите спортове всъщност са weight lifting (щанги)  и powerlifting (силов трибой). Имах възможност и подходящ треньор, който да ме подготви за отрицателно време, тъй като беше видял, че имам силата. В крайна сметка взех решение, че ще се впусна в това приключение и в рамките на няколко месеца се приготвих за републиканското по силов трибой, където в категория до 52 килограма взех злато. 

Жасмина Гевезиева

Това беше отразено като история от една от националните телевизии – “Историята на момичето, което от преяждане става републикански шампион по силов трибой”. Това се хвана като история от всички други медии, съответно достигна до много други хора, които ми писаха, че са изключително благодарни, че са разбрали за това състояние, че не са само те и не се чувстват самотни.Тогава реших, че в това има смисъл и започнах да се квалифицирам като нутриционист, като персонален треньор от няколко международни академии в Австралия, Холандия и САЩ.  

Разкажи ми малко повече за Cardinal Bites. 

Идеята за протеиновите бонбони започна да се развива от началото на пандемията. Защо? Защото тогава ми се освободи време. И създадох екип, с който на чисто концептуално ниво да започнем да валидираме идеята за протеинови бонбони и в крайна сметка регистрирахме компанията май месец 2020 и бонбоните излязоха на живо за продажба октомври месец 2020 година.

Cardinal Bites произвеждат протеинови изкушения, които са без добавена захар. Цялостната идея на продукта и въобще бранда е това, с което обичаме да преяждаме (шоколади, бонбони) да има своята функционална, по-пълноценна версия. В момента са в три вкуса, като рецептите са уникални и специално създадени за нас. Имаме вече и награди и в момента сме финалисти в Central European Start-up awards. В началото на октомври чакаме да видим дали ще сме победители. 

Големият успех на Cardinal Bites е, че затворихме инвестиция, която вече е факт, от Innovation Capital и тези бонбони са оценени на един милион. 

Планираме да правим и нови продукти. Надявам се към края на годината това вече да е факт. Ще ни виждате на повече обекти, нови продукти, повече маркетинг, повече събития. Така, че тепърва ще разбирате за нас, ако още не сте ни пробвали.  

Как успяваш да се справиш с всичките ангажименти?

Има една много хубава книга, която се казва Atomic Habits. В нея авторът споменава, че има сезони в живота. Например, когато се готвя за състезание това ми е основния фокус, съответно през останалата част от времето просто трябва да е балансирано всичко, за да не остава прекалено назад. 

В момента сезон на живота ми е Cardinal Bites. Сезон на живота ми беше миналата година, че се омъжих. Така, че си има сезони за живота, които просто трябва да бъдат преценени и да са достатъчно добре балансирани, че да не вредят на останалите части. 

Всички епизоди на подкаста „МАДАМСКО представя“ може да гледате в YouTube или да слушате в Spotify и SoundCloud.


Прочетете още: Ангелина Ангелова и дебютният ѝ роман „Сърцето помни“

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: