HomeПОДКАСТКак книгите стават бързи в аудио формат?

Как книгите стават бързи в аудио формат?

Елена Калапишева - бързи книги

Как книгите стават бързи в аудио формат?

В еп.17 подкаста MADAMSKO представя се срещаме с Елена Калапишева. Тя е маркетинг и комуникационен мениджър, част от екипа на аудио приложението „Бързи книги“.

Мобилното приложение „Бързи книги“ ни дава възможност да слушаме 15-20 – минутно резюме на избрана книга и така да решим дали искаме да я прочетем, да я имаме. Изключително ценно в забързаното ни ежедневие е да спесним време в избора на литература. Всеки от нас прави своя избор – дали ще чете онлайн, ще слуша книгата в аудио формат или ще предпочете традиционната хариена книга. Мисията на „Бързи книги“ е да предизвика по-голям интерес към четенето.


Аудио ревю – мисията е изпълнена!


Акцент в приложението са книги за развитие като маркетинг, бизнес, финанси и т.н. В апликацията са включени и резюмета на художествени произведения, дори и на книги, които все още не са преведени на български език. Екипът се старае да развива и споделя с аудиторията главните теми в книгата, като накрая винаги се завършва с кратка биография за писателя. Синтезираното ревю стимулира интереса. Ако слушателят се заинтригува за 15-20 минути, то най-вероятно след това ще прочете цялата книга.

Главната цел, която си поставил екипът на „Бързи книги“ е повече популярност в България, защото идеята е изцяло българска. Новата посока е развитие на мобилната апликация и на арабски език.

За Елена Калапишева най-голямото им постижение е сплотяването на екипа. Тя вярва, че точно това е в основата на успеха на всяка една кауза. Тя споделя, че най-голямото предизвикателство е било началото – сближаването на екипа и изграждането на приложението. Тестовете на апликацията са били от техни близки и приятели. Благодарение на градивната обратна връзка успяват да го подобрят и това определя успешния старт.

Във времето на стартъпите да имаш само идея не е достатъчно.

Необходими са план за действие, мотивация, екип и т.н. Българският стартъп „Fast books” печели със своята иновация финансиращите компании. Следва подготовка на съдържанието, визията и допълнителни идеи за функционалности на приложението. Добрите презентации спечелват напълно инвеститорите. „Бързи книги“ е в силен разстеж и постоянното актуализиране.


Изтеглянето на апликацията е напълно безплатно, както за Android, така и за Apple. В него има отключени безплатни секции, а достъп до цялото съдържание се получава след абонамент. Абонаментът може да бъде месечен или годишен. Вече повече от шест месеца почти всяка седмица на страниците на MADAMSKO представяме интересно заглавие и анонс на книга, чието аудио ревю може да бъде чуто в приложението.

Чуйте целия разговор с Елена Калапишева >>>

Свалете приложението Бързи Книги безплатно сега:


Прочетете още: Не можеш да ме нараниш – Дейвид Гогинс

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: