HomeИНТЕРЕСНОЕдни от най-богатите жени на XXI век. Как са станали успешни?

Едни от най-богатите жени на XXI век. Как са станали успешни?

Едни от най-богатите жени на XXI век.

Едни от най-богатите жени на XXI век. Как са станали успешни?

Чии имена са включени в списъка на най-богатите жени в света? Холивудски звезди, топ модели, клюкарски героини? Въобще не.

Най-влиятелните жени по правило са дъщерите на успешни бизнесмени, които са успели да увеличат състоянието на бащите си. Но сред тях има силни, целеустремени личности, които са постигнали всичко без ничия подкрепа.

Опра Уинфри

Едни от най-богатите жени на XXI век. Как са станали успешни?

Според Forbes тя е най-влиятелната жена в шоубизнеса. Състоянието на Опра Уинфри се оценява на 2,9 милиарда долара.

Детството на Уинфри било наистина ужасно. Тя прекарва ранните си години във фермата, където баба й работи. По-късно майката завела момичето в града. И адът започнал. Бъдещата бизнесдама многократно е ставала жертва на сексуално насилие, при това от роднини.

В един прекрасен ден Опра решава да промени живота си, а именно да направи кариера в телевизията. През 1971 г. Уинфри става най-младият афро-американски кореспондент, а вече 8 години по-късно води авторско предаване.

Днес 64-годишната телевизионна звезда притежава лъскаво списание, филмово студио и радиостанция. Но това не спира дотук. През август 2018 г. милиардерката започна да произвежда диетична пица.

Ан Кокс Чембърс

Баща й е вестникарски магнат и един от кандидатите за президент през 1920 г. Джеймс Кокс основава бизнеса си в края на 19 век. Дъщеря му управлява Cox Enterprises от десетилетия.

Името Ан Кокс Чембърс е класирано на 53-то място в списъка на най-богатите хора в света според списание Forbes. Състоянието й се оценяваше на 16 милиарда долара. Ан Кокс Чембърс почина на 31 януари 2020 г. на 100-годишна възраст. Тя е наследена от две дъщери, син, няколко внуци и правнуци. Внукът й Алекс Тейлър е настоящият изпълнителен директор и президент на Cox Enterprises.

Абигейл Джонсън

Едни от най-богатите жени на XXI век. Как са станали успешни?

И тази жена не е пренебрегната от Forbes, включвайки името й във всевъзможни списъци на най-богатите и влиятелни. Нейният дядо по бащина линия, основателят на Fidelity, й дава начало.

Отначало Абигейл работи във фирмата като анализатор. В края на 90-те години тя заема лидерска позиция, а през 2012 г. оглавява Fidelity. Днес тя притежава 49% от акциите на компанията. Състоянието на Джонсън се оценява на 17,4 млрд. долара.

Мелинда Гейтс

Името на тази жена говори само за себе си. Мелинда е родена в обикновено семейство. Завършила е католическо училище, а след това – Урсулинската академия в Далас. В края на 80-те момичето започва работа в Microsoft и около пет години по-късно става съпруга на Бил Гейтс.

През 1999 г. Мелинда и нейният съпруг основават благотворителна фондация, която в крайна сметка се превърна в най-голямата от всички подобни организации в света. Капиталът на съпрузите Гейтс е 95 милиарда долара.

Лилиан Бетанкур

Едни от най-богатите жени на XXI век. Как са станали успешни?

Жената, която притежаваше състояние от 44 милиарда долара, вече не е между живите. Дъщерята на основателя на L’Oréal почина през септември 2017 г.

Лилиан е израснала без майка, от ранна възраст е много привързана към баща си Юджийн Шюлер. Тя започва работа в неговата козметична компания на 15-годишна възраст. Тя наследи фамилията си от съпруга си, политика Андре Бетанкур.

Сара Блейкли

Тя стана милиардер само за няколко години. В началото на 2000-те Сара работи като мениджър продажби в малка фирма. Тя спестява 5 хиляди долара, инвестира ги в разработването на дамско коригиращо бельо. Сара не напусна фирмата, докато нейният бизнес проект не започна да генерира приходи. До четиридесетгодишна възраст тя се превръща в една от най-богатите жени в Съединените щати.

Според списание Forbes тази жена е постигнала невероятен успех в бизнеса, без да похарчи нито цент за реклама. Сара Блейкли не само има удивителен бизнес нюх, но е и талантлив оратор. Бизнесдамата провежда обучения, подкрепя по всякакъв възможен начин амбициозните предприемачи.

Лорън Пауъл Джобс

Едни от най-богатите жени на XXI век. Как са станали успешни?

Вдовицата на основателя на Apple е най-богатата жена в Силиконовата долина. Лорън Пауъл Джобс посвещава по-голямата част от времето си на благотворителна дейност.

Алис Уолтън

Наследницата на WalMart е една от двадесетте най-богати бизнесдами в света. Състоянието й се оценява на 41 милиарда долара.

Както можете да видите, почти всички жени от рейтинга на Forbes са наследници на огромно състояние. И все пак примерите на Опра Уинфри и Сара Блейкли доказват, че не само тези, които са родени със златна лъжичка в устата си, стават милиардери.

Източник


Прочетете още: Кои са звездите, които се ожениха тази година

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: