HomeСРЕЩИМилена Николова в #Авторите

Милена Николова в #Авторите

Милена Николова в #Авторите

Милена Николова в #Авторите

В рубриката #Авторите представяме нашите автори – жени със страст към писането и разнообразни интереси, чиито истории стават част от авторското съдържание на MADAMSKO.

Снимки: Личен архив на Милена Николова

Милена Николова е магистър филолог със специалност „Английски език и междукултурно общуване“. Има дългогодишен опит в областта на образованието. Автор е на стихосбирката „Кръстопът на сезоните“ с нейни авторски рисунки. Освен поезията, в свободното си време тя се посвещава на любимото си хоби – craft работа. От 2012 г. до сега, заедно с дъщеря си, творят и изработват от хартия и картон пъстри картички, пликове, цветя. Имат авторска страница във Facebook, която е малък прозорец към тяхното общо творчество.

Най-много от всичко, тя обича да пътува, особено из България и да стига до места, които не е познавала преди. В момента работи като фрийлансър в областта на създаване на съдържание в интернет и преводите. Трите неща, които най-много обича са: кафето сутрин, музиката (във всичките й стилове) и книгите.

Ако можеш да се опишеш с три думи, кои биха били те и защо?

Емоционална, отговорна, искрена

Към всичко около мен подхождам емоционално и силно се вълнувам – и от положително и от отрицателно събитие. Това ми помага да забелязвам най-неуловимите качества и черти на заобикалящия ме свят. Винаги към всичко подхождам отговорно и отстоявам моите вътрешни принципи. Към хората съм отдадена в отношенията с тях и искрена.

Какъв е девизът, който следваш и ти дава сила да продължиш напред?

Любов, сила, вяра и надежда. Любовта ни помага да вървим към бъдещето и да пазим своята надежда.

Ако имаш възможност да заминеш днес, кое място би посетила?

Бих заминала на пътешествие в Япония. Мечтая да разгледам Токио. И японските цветни градини с японски вишни.

За финал няма как да пропусна да попитам: Кои 3 неща според теб са MADAMSK-и?

Мадамско за мен е да бъдеш елегантен –  в излъчване, във външен вид и в отношенията си! Мадамско е да бъдеш красива! И да, мадамско е да обичаш! 


Прочетете още: #Авторите приветстват Катина Велинова

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: