HomeИНТЕРЕСНОКое е любимото празнично ястие с паста на Стенли Тучи ?

Кое е любимото празнично ястие с паста на Стенли Тучи ?

любимото ястие на Стенли Тучи - паста

Кое е любимото празнично ястие с паста на Стенли Тучи ?

Актьорът пусна нов сборник с рецепти и сподели съвети, които могат да ни помогнат за следващото ни празнично парти

Американският актьор, сценарист, режисьор и продуцент Стенли Тучи предлага това, от което всеки любител на пастата има нужда през този сезон. Комплект с рецепти, който включва неговото любимото ястие с паста. Идват празничните трапези и това са идеи, на които ще е страхотно да се насладим по време на празниците.

През септември актьорът, който е известен с кулинарния си вкус издаде книгата си Taste: My Life through Food (Вкус: Моят живот чрез храна). Това е интимен и очарователен мемоар за живота в и извън кухнята.

Преди Стенли Тучи да стане известен с „Дяволът носи Прада“, „Игрите на глада“ и перфектния Негрони, той израства в италианско американско семейство, което прекарва всяка вечер около масата. Магията на тези ястия той споделя в книгите си The Tucci Cookbook и The Tucci Table. С тази книга ни отвежда отвъд рецептите и ни помага да надникнем в историите зад тях.

Вкусът е размисъл за пресечната точка на храната и живота, изпълнен с анекдоти за израстването в Уестчестър, Ню Йорк. За подготовката и заснемането на филмите за кулинари Big Night и Julie & Julia. Той разказва за влюбването по време на вечеря. Със съпругата си се обединяват, за да създават ястия, чрез които да разговарят за децата си. Всяка хапка от това гастрономическо пътешествие през добри и лоши времена, петзвездни ястия и дори изгорени ястия е толкова искрена и вкусна, колкото и предишната.

Написана с характерния за Стенли ироничен хумор и носталгия, „Вкусът“ е стоплящо сърцето четиво, което ще бъде неустоимо за всеки, който познава силата на домашно приготвената храна.

Книгата засега не е издавана на български, но в оригинал може да бъде закупена от Booktrading, Ozone и Elephant bookstore. Може да я слушате и в Storytel.

Новият сборник Taste of Tucci е създаден в партньорство със S.Pellegrino.

Той  включва всичко необходимо, за да направим оригиналната рецепта на запаления готвач за Gnocchetti con Salsiccia e Broccolini. Сред свежите съставки, доставени от Италия, са ньокети сарди, натрошена салсича, пресни броколи. копър, пекорино романо и екстра върджин зехтин – всички те съчетани с бутилка S.Pellegrino. Тучи решава да ги съчетае с газираната минерална вода, защото това е лесен начин според него да се подобри ястието вместо със сервирането на чешмяна вода.

Паста на Стенли Тучи

 „Наистина е много просто“, казва актьорът пред House Beautiful. „Можете да го направите за няколко души. Можете да го направите за цял куп хора. Има много малко съставки, като повечето италиански ястия, но някак си засища всички. Можете също така да го направите като вегетарианско ястие без наденица и то без много усилия.“

Когато организира свои собствени вечери, Тучи винаги обича масата да е подредена, преди някой да пристигне. „Майка ми подреждаше масата седмица предварително, което според мен беше малко екстремно, но винаги е добре масата да е подредена“, казва той.

Що се отнася до пейзажа на масата, Тучи клони към скандинавски стил със семпъл, изчистен и модерен външен вид. Вместо големи букети или канделабри, храната заема централно място. „Наистина не харесвам огромни купи“, казва той. „Ако правите паста, наистина е хубаво да я сложите на чиния и след това хората да си сипят, или можете да я сложите в средата на масата и да сервирате на всеки поотделно.”


Прочетете още: 7 страни, които си струва да посетят любителите на храната

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: