HomeИНТЕРЕСНОИзлезе музиката от сериала „С река на сърцето“

Излезе музиката от сериала „С река на сърцето“

Излезе музиката от сериала „С река на сърцето“

Часове до финалния епизод на българския сериал „С река на сърцето“ излезе саундтаръкът, написан специално за него.

Общо 29 изцяло авторски песни за продукцията на Нова Броудкастинг Груп са създадени от композитора Виктор Стоянов, сценаристът Георги Тенев и професионален екип от музиканти. Всяко музикално произведение е включено в епизодите на сериала „С река на сърцето“. То допълва историята и предава емоцията на героите.

Работата по парчето за края на сезона започва

няколко месеца преди старта на снимките

Музиката е дело на композитора Виктор Стоянов. Той работи с музиканта, китарист и мултиинструменталист Антони Рикев – повечето от китарните партии в сериала са негови.

Излезе музиката от сериала „С река на сърцето“
Виктор Стоянов и Антони Рикев

„Момичетата, на които бяха поверени изпълненията – Биляна (един от сценаристите на сериала), Натали и Джеси Виденова, направиха чудеса по време на записите. Рядко виждам такава дисциплина, талант и професионализъм дори в утвърдени певци и артисти. За няколко дни те влязоха в студио, сблъскаха се със съвсем нов музикален и текстов материал. И въпреки това се справиха изключително. Наситиха музиката и темите в сериала с емоции, импровизация и индивидуалност. Така музиката на „С река на сърцето“ има лице и теми, които се надявам зрителите да заобичат и да слушат дори и след финалните надписи“, коментира Виктор Стоянов.

Излезе музиката от сериала „С река на сърцето“
Виктор Стоянов

„Беше изключително вълнуващо да работим върху песните за сериала. Основната цел на екипа ни беше да създадем ярки, запомнящи се музикални произведения, които да водят зрителя в определена смислова и емоционална посока, която отразява историята във всеки епизод. Този творчески процес ни даде насока за стила на сериала, преди още да започне снимачният процес и цялата реализация. Зад всяка от песните или дори при всеки кратък фрагмент има определена емоция и словесен образ“, споделя Георги Тенев, сценарист и автор на текстовете на песните в „С река на сърцето“.

Излезе музиката от сериала „С река на сърцето“
Георги Тенев

„Ако мога да опиша с няколко думи музиката в сериала, бих казал, че тя съдържа емоция, която тече като голяма река. Тече неумолимо и по пътя си влачи отломки от истини, спомени и човешки съдби. Искам музиката да внушава това и се надявам зрителят да го усети“, допълва Виктор Стоянов.

https://open.spotify.com/album/6YuhOaQ3QYZgQZFcONfoqP?si=Duz3BPe5QVqSeZsW8kozNA&utm_source=native-share-menu&fbclid=IwAR2SaKYlusDF_wLmBAlZrkZvILv0Qe6zXoQaJAcG76Yq9JX940kv5bnYVcE&nd=1

Саундтракът е наличен и в iTunes.


Прочетете още: Известни актьори без Оскар

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: