HomeИНТЕРЕСНОБританската кралица-консорт Камила наруши вековната кралска традиция

Британската кралица-консорт Камила наруши вековната кралска традиция

Британската кралица-консорт Камила наруши вековната кралска традиция

Британската кралица-консорт Камила наруши вековната кралска традиция

Кралицата консорт нарушава дългогодишната кралска традиция да има „придворни дами“, които да прекарват времето си с нея в Бъкингамския дворец.

Вместо това тя ще има шестима официално назначени „Спътници на кралицата“, които да заместят тази позиция. Говорител на Бъкингамския дворец обясни това разграничение пред репортери от NBC News.

Съобщава се, че кралица-консорт Камила се надява да модернизира ролята на придворните дами

Традицията на Обединеното кралство за придворни дами датира от двора на Тюдорите, които поемат властта през 1400-те години. Там са назначавани жени, които да служат на кралицата във всички задачи от домакински до административни, като същевременно участват в церемониите на двора. През последните години много от позициите в техните редици станаха по-почетни или бяха оставени напълно свободни.

Кралица Елизабет II поддържаше основната структура на придворните дами, каквато съществува от векове. Редиците включват „Господарка на одеждите“, „Дама на спалнята“ и „Прислужница“. Тези жени придружавали царицата на официални активности и я посещавали в двореца. Въпреки това, те не изпълнявали ежедневните задължения на своите колеги от прединдустриалния период.

Сега Камила възнамерява да рационализира организацията си по-задълбочено

Говорителят на Бъкингамския дворец заяви, че новите „спътници на кралицата“ на Камила ще включват личния й секретар и заместник-частния й секретар. Те ще имат по-малко административни задължения от предшествениците си. От тях също няма да се очаква да присъстват на толкова много събития с кралицата консорт. Вътрешен човек успя да идентифицира новите спътници на Камила – Сара Троутън, лейди Катрин Брук, баронеса Карлин Чисхолм, лейди Сара Кесуик, Фиона, маркизата на Лансдаун и Джейн фон Вестенхолц.

Последната Вестенхолц е особено отговорна за представянето на принц Хари на съпругата му Меган Маркъл преди години. Източникът в двореца също така разкри, че бившите придворни дами на кралица Елизабет са поканени да останат в домакинството на краля. Новите им титли са „Дами на къщата“. Те могат да помогнат на крал Чарлз III с домакинството на събития, но също така получиха разрешение да се пенсионират. Съобщава се, че три от жените са решили да останат в двореца, докато две са се оттеглили напълно от обществения живот.

Преходът към „Спътниците на кралицата“ е поредният знак, че кралското семейство възнамерява да направи големи промени за да се адаптира към съвременната епоха. Тъй като някои жители на Обединеното кралство сега шумно призовават за премахване на монархията напълно, този вид промени може да са единствената надежда на короната да издържи.


Прочетете още: Отиде си изпълнителката на “What a Feeling”

Най-новото от седмицата в MADAMSKO:

Share With: