HomeИНТЕРЕСНО„Пласт-тония“: постапокалиптичният танцов спектакъл

„Пласт-тония“: постапокалиптичният танцов спектакъл

„Пласт-тония“: постапокалиптичният танцов спектакъл

„Пласт-тония“: постапокалиптичният танцов спектакъл

Две години по-късно танцовият спектакъл „Пласт-тония“ се завърна на сцена с мини турне в четири български града

Продукцията представя един футуристичен поглед върху Земята, преживяла невиждан катаклизъм вследствие на екологичната катастрофа, предизвикана от пагубния човешки отпечатък. Основно изразно средство е съвременният танц. Избраният ключов драматургичен символ е пластмасата, метафора за прекомерното производство, употребата и замърсяването в световен мащаб.

Пърформънсът с постапокалиптичен сюжет е авторски проект на Ина Гергинова. Тя е артистичен директор на Танцова компания “Музотанц”, режисьор, хореограф, танцьор, актриса, преподавател и арт терапевт.

Сюжетът е постапокалиптичен, с елементи на антиутопия и магически реализъм

Спектакълът Пласт-тония

Драматургията третира живота на оцелелите на тази фикционална планета, като същевременно пътува назад в пространствено-времевата линия с препратки към причините в земната действителност, довели до тези необратими последствия. „Пласт-тония“ е една вълнуваща среща на публиката с тази болезнено актуална в глобален план тема.

„Плас-тония“ ще бъде представен в столичния РЦСИ „Топлоцентрала“ на 8 декември

Вече преминаха гостуванията в Опера Варна на 27 ноември, Куклен театър в Стара Загора на 28 ноември и в Културен дом НХК в Бургас на 2 декември.

Представлението бе широко аплодирано при първото си представяне на софийска сцена преди две години. През 2022 г. спектакълът започна обиколка из по-големите градове на България, за да напомни, че въпреки всички останали предизвикателства, с които човечеството се сблъсква през последните години, темата за екологичната криза е все така актуална и се нуждае от повишено обществено внимание.


Прочетете още: TROMBOBBY и C-MO с нов краткосвирещ албум

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: