HomeМЕСТА7-те най-добри карнавала в света

7-те най-добри карнавала в света

7-те най-добри карнавала в света

Цветни паради, неразбираеми костюми и пищни партита са едни от най-добрите карнавали в света. Пригответе си костюмите.

Марди Гра – Ню Орлиънс, Лос Анджелис, САЩ


Mardi Gras или Дебелият вторник има своите корени в европейските традиции от 17-ти и 18-ти век в Камарата на Бурбоните (кралската династия). Отдавна отминаха дните, когато Марди Гра беше празник за привилегированите – днес това е достъпно празненство. Ако отивате в САЩ през март, не забравяйте да си купите карнавален костюм.

Карнавалът във Венеция, Италия

Снимка: turizm.mirvokrugnas.com


Твърди се, че карнавалът във Венеция има своите корени в честването на победата на Венецианската република над патриарха на Аквилея през 1162 г. Оттогава празненствата се разрастват значително, въпреки че традицията за носене на маски остава.

Карнавал Санта Крус де Тенерифе

Снимка: turizm.mirvokrugnas.com


Счита се за втория по популярност карнавал след карнавала в Рио.

Карнавалът в Кьолн, Германия

Карнавалът в Кьолн, Германия
Снимка: Getty Images


Докато сезонът на карнавала в Кьолн официално започва на 11 ноември в 11:11 ч., основното събитие се провежда през февруари всяка година. Жените от града се обличат в костюми дори когато отиват на работа.

Карнавалът в Рио де Жанейро, Бразилия

Снимка: turizm.mirvokrugnas.com


Перлата в короната сред многото карнавали в света, гигантското събитие в Рио датира от 1723 г. и има над два милиона участници. Самба музиката е в центъра на празника, с над 200 училища по самба (социални клубове, представляващи квартала), които се борят за своя дял от светлината на прожекторите в много цветни паради.

Карнавалът в Оруро, Боливия

Карнавалът в Оруро, Боливия
Снимка: Prensa Latina


Празник със силна връзка с религиозната символика под формата на Пачамама (Майката Земя) и Тио Суи (Богът на подземния свят). Тези две икони формират фона на фестивала, който включва ритуала „танцът на дявола“, „La Diablada“, който представлява триумфа на доброто над злото.

Binche Carnival – Бенш, Белгия

Снимка: turizm.mirvokrugnas.com


През 2003 г. ЮНЕСКО нарече карнавала в град Бенш, провинция Ено „шедьовър на устното и нематериално наследство на човечеството“. Докато Белгия е домакин на няколко други карнавала около същия период, Binche се откроява със своите изпълнители (известни като Жил), събития и други любопитни аспекти.

Източник


Прочетете още: 20 държави, които са кръстени на нещо странно

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: