HomeПОДКАСТГергана Змийчарова и как изкуството избира нея

Гергана Змийчарова и как изкуството избира нея

Гергана Змийчарова и как изкуството избира нея

Гергана Змийчарова и как изкуството избира нея

В епизод 23 от подкаста „MADAMSKO представя“ се срещаме с Гергана Змийчарова – българска актриса, художник, фотограф и човек с безкрайни интереси.

Познавате я от нейните роли в театъра – Жулиета в „Ромео и Жулиета“, Графиня Розина в „Един безумен ден“ по „Сватбата на Фигаро“, Милкана в „Майстори“,  Жана в „Жана д’Арк“. Гергана Змийчарова е учила две години театрална режисура в НАТФИЗ, завършва бакалавърска степен по фотография и започва магистърска програма по театър в Нов български Университетът. 

През годините е откривала и собствени изложби като фотографската „Сюжетът назаем” и живописната такава „Сезони“. В момента работи като художник и фотограф на свободна практика и управлява своя страница в Instagram @life_of_hortensia, в която публикува хумористични ситуации от живия живот.

Запознахме се с Гергана на събитието „Голяма Etsy среща“, организирано от Антония Колева. Тук разказахме за събитието и защо да изберем Etsy за нашия бизнес.

Гергана споделя, че винаги е знаела, че ще се занимава с изкуство под каквато и да е форма. То присъства в живота ѝ още от дете. Баща ѝ е изкуствовед, а баба ѝ е била аранжор на витрини и е изработвала каква ли не украса. „Ако трябва да съм честна, именно тази моя баба пося любовта ми към изкуството“, споделя Гергана. Научила се е да прави фигурки от солено тесто, кукли, да рисува с маслени бои, да създава градове от пластелин и какво ли още не.

„Баща ми ни четеше вечерно време вместо приказки – биографии на художници“

„Никога в живота си не съм се съмнявала, че ще се занимавам с изкуство. По-скоро е странно, че в някакъв момент отидох в театъра, където никак не очаквах да се озова“, допълва тя. Смеховито казва „Бях се зарекла никога в живота си да не стана актриса. Всичко друго да стана, но не и актриса – И какво се случи?, станах актриса“.

В нашия подкаст, лъчезарната Гергана споделя:

🗸 Интересна случка, която е предизвикала желанието ѝ да стане актриса;

🗸 Как балансира между задачите и как организира своето време така, че да бъде максимално оползотворено;

🗸 Луксозния живот на село и какви са неговите предимства.

Целия разговор може да чуете в Soundcloud и Spotify.


Прочетете още: Има ли граници образованието?

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: