HomeИНТЕРЕСНОViva Magenta! –  бъдете дръзки и покажете бунтарския си дух през 2023

Viva Magenta! –  бъдете дръзки и покажете бунтарския си дух през 2023

Viva Magenta! –  бъдете дръзки и покажете бунтарския си дух през 2023

Viva Magenta! –  бъдете дръзки и покажете бунтарския си дух през 2023

Pantone, институтът за цветове, обяви Viva Magenta за цвят на 2023

Какво е Viva Magenta?

Цветът на годината на Pantone, Viva Magenta 18-1750, се отличава с жизненост и сила. Това е нюанс, вкоренен в природата, произхождащ от семейството на червените и изразяващ нов символ за сила. Viva Magenta е смел, безстрашен и пулсиращ цвят, чието изобилие насърчава радостно и оптимистично празнуване, пишейки нов разказ. Така от Pantone описват цвета на 2023 г.

Mощен и вдъхновяващ

Това е ново анимирано червено, което насърчава експериментирането и себеизразяването без задръжки. Viva Magenta е наелектризиращ и безграничен нюанс, който се проявява като открояващо се и дръзко изявление. Този цвят обединява хората, които носят в себе си бунтарски дух и хъс за живот. Това е цвят, който е дързък, пълен с остроумие и включващ всичко, добавят още от Pantone.

Цветът на бъдещето – буквално

Всъщност, този цвят може би означава много повече, защото той е огледало на това, което предстои. На духа на новото поколение, на желанието за промяна в системата, в живота. Развитието на технологиите, достъпа до огромен поток от информация, както и възможността да се свързваме помежду си по много и различни начини, променя изцяло живота ни.

Източник: Pantone

„В тази епоха на технологиите търсим да черпим вдъхновение от природата и това, което е истинско. PANTONE 18-1750 Viva Magenta произлиза от семейството на червените и е вдъхновена от червеното на кошенила, едно от най-ценните багрила, принадлежащо към семейството на естествените багрила, както и едно от най-силните и най-ярките, които светът познава. Вкоренен в изначалното, PANTONE 18-1750 Viva Magenta ни свързва отново с оригиналната материя. Призовавайки силите на природата, PANTONE 18-1750 Viva Magenta стимулира духа ни, помагайки да изградим вътрешната си сила.“

споделя Леатрис Айземан,изпълнителен директор – Pantone Color Institute

Официалното откриване на цвета на 2023 г., Viva Magenta,  се състоя в в Artechouse в Miami Beach

За четвърта година, мястото за технологично ориентирано изкуство, създава вълнуващо преживяване в чест на цвета на годината на Pantone. По време на откриването се открехна вратичката и към изложбата „Magnetaverse”. Тя е предназначена да бъде изживяване, което да подчертае забележителното усещане за жизненост и енергия на цвета, споделя Тати Пастухова, съосновател и изпълнителен директор на Artechouse. Изживяването може да бъде пълноценно, единствено когато използваме зрението, докосването и звука – точно това са направили по време на изложбата.

Всъщност, цветът много се доближава до „Фуксия“, цвят, който беше изключително популярен в света на модата последните 2 години, както и дръзките комбинации между искрящи цветове. Тепърва предстои да видим как света ще бъде повлиян от цвета, сигурни сме, че през новата година ще видим всичко – от дрехи, през коли, до къщи, посветени на Viva Magenta!


Прочетете още: Селин Дион и нейното нелечимо здравословно състояние

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: