HomeИНТЕРЕСНОКниги, които трябва да прочетете тази Коледа

Книги, които трябва да прочетете тази Коледа

Книги, които трябва да прочетете тази Коледа

Книги, които трябва да прочетете тази Коледа

Чудите се какво да прочетете тази Коледа, докато се топлите до камината? Ние сме тук, за да ви помогнем!

Декември е най-доброто време от годината да се свиете на топло и уютно с книга в ръка. Независимо дали търсите стоплящи сърцето класически коледни книги, успокояваща или забавна ваканционна романтика или трогателни коледни приказки, има книга за всеки в нашия списък с най-добрите коледни книги за да се насладите на този празничен сезон.

Всички тези най-добри книги за Коледа ще ви въведат във върховния празничен дух и ще ви напомнят за истинското значение на Коледа.

„Бягство по Коледа“ от Сара Морган

Забавна, романтична, емоционална и чувствителна, „Бягство по Коледа“ е една от най-добрите книги за празничния сезон. Книгата е история за добри хора, които страдат заради нещата, които само си мислят, че другите мислят за тях. Това е книга за разминаванията между очаквания и реалност, за лекуването на душевни рани, за тежестите, с които понякога избираме да се справяме сами, без да споделим, и това утежнява не само нашия живот, но и този на приятели и семейство. Но Коледа, отвъд клишетата, подаръците и украсата, е и време за пречистване. И снеговете на Лапландия са идеалното място за това.

„За Коледа си пожелавам – Разговори за любов по женски“ от Ралица Генчева

Новата книга на Ралица Генчева събира неиздавани досега любовни текстове. Това е книга за жените – силни и нежни, влюбени и разочаровани, разгневени и летящи, но винаги вярващи в чудеса.

“Нека тази книга е твоето доказателство, че винаги има кой да рестартира сърцето ни, колкото и да е разбито то. Вече намерих любовта си, но дълго време се лутах. Вярвам, че причината да я намеря е само една – не спрях да вярвам в нея. Защото съм жена. А ние никога не спираме да вярваме в любовта. Каквото и да говорим”, Ралица Генчева.

„12 часа преди Коледа“ от Десислава Чучулайн

Един книжар и една млада жена, отдавна изстинали към уюта на празниците, ще се отправят на пътешествие във времето, което ще предопредели не само тяхната съдба, но и Баланса на Реалността. Някъде на Земята има тайнствена книга, която ги свързва, и макар те да не го знаят, дванайсет часа преди Коледа, страниците ѝ ще засияят, а по ръбовете ѝ ще изпъкнат мистериозни символи. В търсене на своя нов Книжар Главната книга ще се телестранира на Земята и ще припомни на двама души кои са истински важните неща в живота. Шепа магьосници, катерица с глава на койот, призрак и един телепортер ще забъркат магории и смръкотии, за да притежават книгата. Но кой ще бъде избраният?

„Всичко започна на Коледа“ на Джени Хейл

Холи Макадамс обича да прекарва коледните празници в семейната вила, сгушена в заснежените покрайнини на Нашвил. Откакто се помни, семейството ѝ винаги е споделяло най-вълшебното време от годината там. Но тази Коледа ще е различна…

Някой неочаквано ще се присъедини към тях. Джоузеф Барнс е наел вилата преди седмица, но не може да я освободи заради невиждана в района снежна буря. Пътищата са затворени, полетите – отменени, и по всичко личи, че той ще прекара празниците с Холи и баба ѝ. Решена да се справи с изненадващата ситуация по възможно най-добрия начин, Холи се старае да поддържа празничния дух, като пече коледни сладки и украсява вилата с гирлянди, лампички и ароматни свещи. Ще открие ли Холи любовта, за която винаги е мечтала? Направете си чаша горещ шоколад, поръсете с канела, разбъркайте с червено-бяло захарно бастунче и вижте дали магията на Коледа ще проработи.

„Автобиографията на Дядо Коледа“ от Джеф Гуин

Всичко започва от една статия за малко известните факти, свързани с Коледа, която журналистът Джеф Гуин трябва да напише за вестника, в който работи. Няколко месеца, след като статия бе публикувана, той получава обаждане от непознат господин, който му казал, че в статията си е разказал историята на един много скъп негов приятел, но написаното не е съвсем вярно и пълно.

И кой може да бъде този скъп приятел, попитал Джеф. Вместо отговор последвало набързо спретнато пътуване до Северния полюс и лична среща с този „много скъп приятел“, а останалата част е, добре, както се казва, историята.

Едно приказно четиво, „Автобиографията на Дядо Коледа“ съчетава сериозни исторически факти с легендата за Дядо Коледа. И кой по-добре да ни води през седемнадесетте века Коледна магия от самите участници в нея? Както Коледа, така и тази книга е за цялото семейство.


Прочетете още: 5 начина да харчите по-малко тази Коледа

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: