HomeКРАСОТАСухата кожа – как да се грижим за нея през зимата

Сухата кожа – как да се грижим за нея през зимата

Сухата кожа - как да се грижим за нея през зимата

Сухата кожа – как да се грижим за нея през зимата

Студените месеци могат да бъдат истинско предизвикателство за хората с кожни проблеми. Суха, зачервена, опъната, раздразнена, лющеща се кожа – това са някои от последиците от суровото студено време.

Сухите и студени ветрове навън и липсата на влажност на закрито водят до раздразнена и дехидратирана кожа за минути. Това от своя страна носи след себе си сърбеж и лющене. 

На пръв поглед често срещан проблем, тези негативни ефекти на зимните месеци могат да ни причинят истински дискомфорт и да повлияят на самооценката ни. С правилната и навременна грижа за кожата можем да се предпазим от допълнителните кожни раздразнения през зимата.

Определяме изброените симптоми като често срещани. Истината е, че при някои хора те могат да достигнат до степен на нетърпимост. Например, хората с по-бяла кожа или предразположени към кожни проблеми, е възможно да изпитат раздразнение, сухота и сърбеж в пъти по-силно, в сравнение с други лица. При вече съществуващи кожни проблеми, е изключително важно тези хора да подготвят кожата си за суровите условия. За проблемна кожа, такива условия могат да бъдат дори просто студено време, вятър и липса на влажност.

Някои от най-често срещаните кожни заболявания, които се влошават през зимата, са:

Екзема

Псориазис

Атопичен дерматит

Уртикария

Сухи и напукани устни

Студова алергия

При проучване, проведено между близо 50 000 участници от 27 държави, 43% от анкетираните съобщават, че са страдали от поне едно дерматологично състояние или заболяване през предходните 13 месеца. В заключението се съобщава, че можем да смятаме, че повече от 94 милиона европейци се сблъскват с кожни проблеми като сърбеж, парене и сухота.

Най-честите състояния са гъбични инфекции (8,9%), акне (5,4%) и атопичен дерматит или екзема (5,5%). Акнето, екземата и алопецията са по-често срещани при жените. Мъжете са по-склонни да страдат от псориазис. Ако забелязвате някои от тези симптоми, най-добре се консултирайте с дерматолог за точна диагноза.

За да поддържаме кожата си здрава, хидратирана и озарена, е препоръчително да променим начина, по който се грижим за нея, като се фокусираме върху някои основни стъпки и продукти.

Овлажняващ и нежен почистващ продукт

За да избегнем прекомерно изсушаване, е важно да изберем продукт на основата на крем или балсам. По този начин ще овлажним кожата си и да избегнем допълнително увреждане. Tакъв продукт е Natura Bisse Ceutical Tolerance Cleanser.

Грижа за нежните зони

Essential Shock Eye & Lip

Важно е да не забравяме, че дехидратираната кожа засилва появата на бръчки и фини линии. Ако страдаме целогодишно от суха и чувствителна кожа, то през зимата трябва да положим допълнително усилие да увеличим хидратацията и да запазим кожата еластична. Natura Bisse намира решение с продукта Essential Shock Eye & Lip, който съдържа Витамин С, Е и F, ще защити кожата от свободните радикали, ще създаде защитна завеса, която поддържа кожата хидратирана през целия ден.

Хидратиращ крем с по-богата текстура

За да задържим хидратацията в кожата и да успокоим раздразненията, е препоръчително да заменим крема с по-леката текстура с по-богата. Съставки като Витамин Е и хиалуронова киселина, например, оказват положителен ефект.

Тази зима, испанският лидер в козметиката – Natura Bisse Barcelona, може да се погрижи ефективно и дълготрайно за кожата, с изцяло нова формула на Diamond Extreme Rich Cream, с богата текстура. Кремът осигурява мощна хидратация, възстановява баланса на кожата и ѝ помага да бъде по-устойчива и защитена. Автоматично, това повлиява и на бръчките и фините линии, като намалява появата им и осигурява лифтинг ефект.

Крем за ръце – задължителен!

Ръцете ни са една от най-чувствителните и засегнати зони през зимата. Въпреки че носенето на ръкавици е задължително за хората, които страдат от суха, атопична кожа и т.н., те не винаги помагат. Често пъти материята им дори може да влоши състоянието и да раздразни чувствителната кожа още повече. Затова е важно винаги подръка да имаме крем, който да нанасяме регулярно и текстурата му да бъде лека, за да не пречи да изпълняваме задълженията си след нанасяне. 

Кремът за ръце на Natura Bisse –Diamond Extreme Hand Cream е създаден специално, за да защити, хидратира и възстанови кожата на ръцете.  Свръх лекият, бързо абсорбиращият крем, който задържа водата в кожата с часове. Най-вече, кремът действа като защитен слой, който предпазва ръцете от външни агресори, като студа.

Зимните условия са наистина сурови за чувствителната кожа, затова е изключително важно да не подценяваме нуждата от специална грижа. Липсата на такава може силно да влоши състоянието на кожата. Това рефлектира и върху самочувствието и самооценката ни. Мисията на Natura Bisse Barcelona е да предоставя грижа за кожата на всеки етап от живота и за всеки тип кожа. Затова продуктите са специално разработени. Те могат да се погрижат за всяка проблемна зона и кожа. Все още съществува стигмата, че влагането на средства в козметика е безсмислено.

Истината е, че това е инвестиция в нашето здраве. Хората, които страдат от кожни проблеми разбират това. Голяма част от тях са изпробвали редица продукти, но без резултат. В моменти като този е добре да се обърнем към доказана козметика, която ефективно ще се погрижи за чувствителната кожа, и то в дългосрочен план. Не бива да подценяваме и да се срамуваме от кожните си проблеми, важно е да предприемем стъпка към подобряването на състоянието си, с правилната грижа и козметика.

Share With: