HomeИНТЕРЕСНОБюджетни съвети за коледната трапеза

Бюджетни съвети за коледната трапеза

Бюджетни съвети за коледната трапеза

Коледа е време да съберете любимите си хора около масата, за да се насладите на добрата храна и приятната компания. Но този празник може да излезе скъпо, ако не внимавате.

Приготвили сме удобни бюджетни съвети за коледното готвене. Ще ви помогнат, доказвайки, че не е необходимо да жертвате качеството, за да спестите парите. Добрата храна не трябва да надхвърля вашия бюджет. Дори малки промени в рутината са достатъчни, за да се направят значителни промени.

Предварително планиране

планиране
Снимка: Freepik

Предварителното планиране и приготвяне на каквото можете предварително е интелигентен начин за спестяване чрез закупуване на съставки, когато са по-евтини. Някои ястия могат да се приготвят доста преди Коледа, което прави готвенето на празничната трапеза по-малко стресиращо. Често е по-евтино на килограм да купите повече месо. Увеличете запасите си от зеленчуци – печенето на двойно количество зеленчуци и планирането на храненията за следващата седмица може да намали хранителните отпадъци и да спести енергия, като се възползвате от включената фурна.

Заобичайте остатъците

остатъци
Снимка: Freepik

Повечето от нас ще се събудят в деня след Коледа с хладилник, пълен с остатъци от месо, ориз, картофи и десерт. Уверете се, че ще се насладите на всяка последна хапка, като разгледате нашите креативни начини да използвате останалата храна с нашите великолепни остатъчни рецепти.

Организираност

организиране
Снимка: Freepik

Да се организирате преди да направите голямото пазаруване наистина може да ви помогне да намалите разходите. Проверяването на шкафовете ви, преди да излезете от вкъщи, за да знаете какво вече имате, ще ви спести пари и ще намали хранителните отпадъци. Правенето на списък за пазаруване с това, от което се нуждаете, и придържането към него е чудесен начин за спестяване на пари– звучи просто, но прави разликата!

Алтернативни съставки

коледна трапеза
Снимка: Freepik

Разменете с по-достъпни алтернативи, като печено месо или свинско филе вместо ребра или печено говеждо филе. Всъщност изборът на по-евтино месо може да бъде чудесен начин за намаляване на разходите.

Изпечете си сами

семейство пече сладки
Снимка: Freepik

Приготвянето на вашите собствени празнични лакомства може да ви помогне да спестите пари. Друго предимство е, че домашно приготвената храна винаги е по-вкусна и свежа.

Повече зеленчуци

зеленчуци
Снимка: Freepik

Помислете за вегетариански алтернативи на месото – не само че е по-евтино, но е и също толкова вкусно. Те се приготвят доста бързо в сравнение с печенето на цяла птица. И ние знаем, че спестяването на време и караници винаги е плюс в този натоварен ден.


Коледа може да бъде повод за радост, но също така може да предизвика притеснения относно финансите. За да предотвратите допълнителни и излишни разходи, е хубаво да планирате коледния бюджет отрано.


Прочетете още: Празничният музикален плейлист, от който се нуждаем

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: