HomeИНТЕРЕСНОМайка напуска работата си, за да украсява елхи

Майка напуска работата си, за да украсява елхи

Майка напуска работата си, за да украсява елхи

Aмериканска майка на две деца изкарва прехраната си, като пътува из страната, украсявайки елхи

43-годишната Аманда Уеър винаги е обичала празничния сезон, особено украсявайки дома си в Бентънвил, Арканзас. Тя никога не е мислила, че може да превърне любовта си към Коледа в кариера. Сега, пет години след като напуска работата си като учителка, Аманда взима средно по 1000 долара, за да украси коледното дърво на своите клиенти преди 25 декември.


Тя споделя пред Newsweek, че печели всичките си приходи през последното тримесечие на годината, украсявайки минимум 100 дървета. Американката също така продава декорации и орнаменти, като панделки, дрънкулки, чорапи и др.


Според нея, няма подходящо или грешно време да започнете да украсявате. Изглежда, че повечето хора избират да украсят своето дърво преди декември. Offerpad, компания за недвижими имоти, анкетира 2008 възрастни американци и резултатите показват, че 32 % поставят дървото си в деня след Деня на благодарността. Повече от 60 % от анкетираните разкриват, че поставят своите декорации, защото съседите им са го направили.


коледна елха


Аманда и нейният екип започват да украсяват дървета още през октомври, но ноември е най-натовареният й месец. Те прекарват общо два до пет часа на дърво, в зависимост от размера.


Комбинирайки любовта си към големите панделки и нейната „неортодоксална идея“, че всеки цвят може да бъде коледен цвят, Аманда разкрива как се украсява елха като професионалист.


Тя казва: „Магията наистина започва, когато хората поставят своя коледен декор. Аз съм в бизнеса да правя хората весели.“

По-плътна елха


„Да не се разпънат хубаво клонките на дървото и да се оставят дупки е често срещана грешка, но това е лесно решение.“ Тя споделя съвета в TikTok и над 90 000 души я гледаха как вади клоните, за да направи дървото възможно най-плътно.


Много лампички


Друг съвет на американката е да се поставят поне 100 лампички на всеки 31 см от височината на дървото. Според нея, ако няма достатъчно лампички, елхата не изглежда добре. Светлините излъчват блясък и правят всяка вечер по-романтична. Те също така подобряват всички декорации, понякога не можете да забележите декорациите поради липсата на светлини. „Любимият ми вид светлина е топла бяла светлина“, каза тя.

Панделка


коледна панделка
Снимка: shophelloholidays.com


Любимата й украса е панделката. Това е и една от причините, поради които Аманда се захваща с този бизнес. „Нарязвам го на ленти и никога не го увивам около дървото хоризонтално, тъй като мисля, че това го прави да изглежда евтино. „Обикновено поставям панделката вертикално около елхата и правя лъкове с нея. Тя насърчава всеки да започне с любимия си модел и кадифен материал.

Зеленина


Аманда препоръчва да използвате клонки от открито дърво и цветя, ако е възможно. Този трик ще добави повече измерение и ще направи вашето дърво да изглежда по-скъпо. Тя съветва още да добавите изкуствени блестящи клончета и плодове, за да запълните всички празнини.

Орнаменти


„Повечето хора поставят любимите си дрънкулки и орнаменти в полезрението си, но ако добавяте топки, предлагам да ги купите в пакет от три или пет. След това ги поставете на дървото в триъгълници, един пред вас, един в долния десен ъгъл, а другият в долния ляв ъгъл. Или можете да създадете диамантена форма, като използвате четири.“


Всичко върху дърветата, украсени от Аманда, може да бъде закупено от нейния магазин. В нейния онлайн магазин се предлагат дизайнерски панделки, клонки и орнаменти, които придават завършен вид на коледното дърво. Тя се надява да разширят асортимента и услугите до ежедневни празници като рождени дни, вечери и други.


Тя се е отказала от професията учител, но все още учи хората как да декорират жилищните си пространства, за да канят другите с увереност. Нейната цел е всеки да се чувства уверен у дома си. Таксата за услуга за украсяване на дърво може да бъде между 300 и 1500 долара на дърво в зависимост от размера и кой го украсява. Ако ме наемете, ще платите премия.

Случвало й й се да украсява елха с декорации на стойност 10 000 долара, а самото дърво да струва 200 долара. За едно стандартно американско коледно дърво тя използва между 3-5 ролки панделки, 40-60 стръка, цветя и 30 до 50 орнамента.

Как да украсите идеалното коледно дърво


Седем неща, които трябва да имате предвид, когато става въпрос за украсата на вашата елха, според Аманда:


• Не използвайте гирлянди – прекалено „разхвърляно“ изглежда
• Поставете елхата върху кутия и покрийте кутията с плат – ще изглежда по-високо
• Не използвайте звезда като топер – остарели са. Поставете нещо по-вълнуващо на върха като огромен лък или цветя
• Не поставяйте мрежа/тюл – изглежда евтино
• Бъдете смели и купете цветно дърво
• Не купувайте всички декорации наведнъж – ще ви омръзнат
• Придържайте се към цветова тема – например розово дърво с розови декорации


След правилно украсеното коледно дърво, идва ред на опаковането на подаръци и печенето на коледни сладки. Подаръците под коледната елха също допринасят за празничния дух. А докато коледните сладки се пекат, тя ще осветява дома ви.


Прочетете още: Подарете оригинален и незабравим подарък за Коледа


Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: