HomeИНТЕРЕСНО8 новогодишни парти игри, с които да отпразнуваме 2023 г.

8 новогодишни парти игри, с които да отпразнуваме 2023 г.

8 новогодишни парти игри, с които да отпразнуваме 2023 г.

8 новогодишни парти игри, с които да отпразнуваме 2023 г.

Тези новогодишни парти игри ще позволят на гостите ни да се забавляват цяла вечер и със сигурност ще оставят приятен отпечатък в съзнанието им.

Независимо дали сме домакин на парти за приятели или семейство, ще ни е необходим начин да изпратим отиващата си година  до полунощ. Изберете някои от тези забавни и лесни новогодишни парти игри, за да отпразнувате новото начало на 2023 година.

1. Две обещания и една лъжа за 2023

Колко добре познавате приятелите си? Поставяме приятелствата си пред изпитание, като играем тази вариация на две истини и лъжа. Споделяме две от новогодишните си обещания (плюс още едно, което сме измислили), без да казваме кое кое е. Вижте кой от гостите може да различи истините от измислицата.

2. 2023 Бинго прогнози

Когато гостите ни пристигнат, даваме им празен бинго лист. Молим ги да попълнят квадратите с очакванията си за 2023 година. Отговорите могат да бъдат толкова креативни или практични, колкото те искат. Може би се стремят към повишение или имат предчувствие за това кои отношения със знаменитости ще се разпаднат. Караме ги да върнат картите си при посрещането на  2024 г., за да видим чии прогнози са били най-точни.

3. Шаради

Шарада е салонна игра или загадка, чиято цел е познаване на определена дума или съчетание от думи. В основния си вариант целта на играта е да се познае дума, измислена от даден човек и  казана на друг, който да я обясни като се използва пантомима. Насладете се на тази класическа парти игра с празничен обрат. Записваме всички знакови събития от 2022 г. на листчета и ги сложете в шапка. Те могат да бъде всичко: поп култура, политика, лични постижения или вътрешни шеги. Редуваме се да теглим от шапката и да разиграваме ситуациите.   

4. Игра на имената

Молим гостите да запишат имена на листчетата. Имената могат да бъдат всякакви – истински хора, измислени герои, знаменитости, дори хора в стаята. Разделяме гостите на равни отбори. За по-лесна версия на играта, всеки отбор може да получи една минута, за да мине през колкото се може повече от имената, колкото е възможно. Един човек от екипа изтегля име и започва да описва човека без да го назовава по име. Останалите трябва да отгатнат. Продължаваме да теглим нови имена, докато не изтече минутата. След това идва ред на следващият отбор. Играта продължава, докато няма повече имена, които да се изтеглят. Отборът, който правилно е отгатнал най-много имена, печели.

За по-сложна версия играем два допълнителни кръга със същите имена. Играйем втория кръг като шаради и третия кръг, като даваме само една дума за името.

5. Назовете тази песен

Това е за любителите на музиката. Намираме плейлист с най-добрите хитове на 2022 г. (или създаваме свой собствен). Пускаме откъс от една песен и караме  купонджиите да познаят коя е тя. Тези, които отгатнат и изпълнителя – печелят бонус точка. Разделяме се на отбори или играем всички заедно.

6. Най-доброто от 2022

Всяка година има върхове и спадове, но когато се замислим за всички  позитиви всичко  си заслужава.Правим карти с въпроси за любимите си филми, певци или занимания през годината. Тези карти са идеалният начин за подканване на разговора. Поставяме ги в купа и теглим една карта, след което молим всички да споделят отговора си.

7. Традиция за размяна на подаръци

Молим всички да донесат подарък, свързан с традицията. Може да е всичко – маски за лице или ексфолианти за тяло, продукти за лична грижа, вегетарианска готварска книга за ядене на по-малко месо или безкофеиново кафе, за да пием по-малко кофеин. Предизвикваме гостите си да изпробват новото си обещание за 2023 година.

8. Новогодишни любопитни факти

Колко си спомняме от 2022 г.? Подготвяме свои собствени любопитни въпроси, за да проверим знанията на гостите си за събитията през годината. Питаме за поп културата, спорта и събития и награждаваме с точки правилния отговор. Играем в отбори или индивидуално и преброяваме победителите.

Най-хубавото на тези игри е, че те са бързи и лесни. Не е нужно да купуваме допълнителни неща. Те изискват само елементи, които вече имаме. Това ги прави изключително лесни за планиране и не изискват много за да направим добро впечатление.

Източник


Прочетете още: 15 хитрини за добро настроение


Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: