HomeИНТЕРЕСНО3 лесни коктейла за новогодишната нощ

3 лесни коктейла за новогодишната нощ

3 лесни коктейла за новогодишната нощ

3 лесни коктейла за новогодишната нощ

Бутилка пенливо вино винаги е подходяща за новогодишната нощ, но тези 3 забавни коктейла ще направят вечерта още по-великолепна.

Кир Роял

Кир Роял
Снимка: Liquor.com / Tim Nusog

Нямате нужда от списък със съставки в магазина, за да забъркате специален коктейл с пенливо вино. Тази напитка от две части съчетава 120 мл. сухо шампанско с 30 мл. ликьор от касис.

Не забравяйте първо да изсипете ликьора в чашата, последван от шампанското, което гарантира, че съставките ще се смесят естествено. Малко повече или по-малко касис може да настрои фино коктейла според индивидуалния вкус, превръщайки всяка чаша шампанско в специален повод.

Еспресо мартини

Еспресо мартини
Снимка: Molly DeCoudreaux

Коктейлът дава тласък на вечерта и удължава нощите, откакто е направил своя дебют през 80-те години на миналия век. Тогава легендарният барман Дик Брадсел за първи път е смесил водка, кафе ликьор, еспресо и обикновен сироп.

Необходими са ви 30 мл. водка, 15 мл. ликьор с кафе, 50 мл. еспресо и 5 мл. ванилов сироп. Смесете съставките в шейкър, пълен с лед и разклатете, докато се охлади добре. Прецедете в охладена коктейлна чаша.

Френският 75 коктейл

Френският 75 коктейл
Снимка: Liquor.com / Tim Nusog

Френският 75 е кръстен на бързострелящото 75-милиметрово полево оръдие, което е било използвано от французите по време на Първата световна война. Напитката е много по-приятелска, отколкото подсказва името.

Състои се от 30 мл. джин, 30 мл. пресен лимонов сок, 1 ч.л. пудра захар и 150 мл. шампанско. Добавете джина, лимоновия сок и пудрата захар в шейкър с лед и разклатете, докато се охлади добре. Прецедете в чаша и отгоре налейте шампанското. Гарнирайте с резен лимон.

Независимо дали планирате да отидете да танцувате с приятели си през нощта или искате да останете, за да гледате всички специални телевизионни предложения, тези коктейли ще внесат настроението, от което се нуждаете.

Източник


Прочетете още: 7 идеи за пътуване за любителите на виното

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: