Кристи Търлингтън, един от първите супермодели, стана на 54

Кристи Търлингтън, един от първите супермодели, стана на 54

Моделът от 90-те, Кристи Търлингтън, отпразнува своя 54-ти рожден ден.

Тя започва да работи като модел, когато е само на 13 години, когато е открита, докато язди кон. Да, всъщност конната езда е нейна голяма страст. След това животът й се променя завинаги. Тя е едно от най-известните лица в модната индустрия от края на 80-те. Тя бе един от първите супермодели, израсна под светлините на прожекторите, била е на кориците на над 500 списания и спечели милиони, споделя Hola. Ето и няколко интересни факта за супермодела.

Кристи Търлингтън 1
1986 г.
Снимка: Frederic Meylan
Кристи Търлингтън 2
1992 г.
Снимка: Images Press
 Кристи Търлингтън 3
1992 г.
Снимка: Michel Arnaud

Един от най-емблематичните модели на агенция Форд

Първите ѝ фотосесии са правени след училище, а първата ѝ платена работа е фотосесия за каталог за верига магазини. За нея, тя печели 100 долара на час. Скоро талантът на Кристи привлича вниманието на Ford, една от най-престижните агенции в света, за която тя става един от най-представителните модели.

Една от любимите на Джани Версаче

Ако има човек, който има много общо със славата на супермоделите от 90-те години , това беше Джани Версаче. С него онези жени, които се качиха на модните подиуми, се превърнаха в икони, способни да изместят актриси и певици като звезди на момента. Сред късметлиите, сочени за фаворити на италианския дизайнер, беше и Кристи Търлингтън.

Джани Версаче, Кристи и Наоми
Снимка: Getty Images

Кристи е имала верига ресторанти

Търлингтън се опита да инвестира във франчайз ресторант през 90-те години. Тя се обедини с Наоми Кембъл, Ел Макферсън и Клаудия Шифър, за да отворят техния моден ресторант, което трябваше да бъде успешно начинание.

Заведението беше навсякъде в заглавията, а присъствието на трите от най-красивите жени в модната индустрия като лице на бизнеса звучеше като рецептата за успех. За съжаление не беше и те затвориха през 1998 г.

Кристи Търлингтън, Наоми Кембъл, Ел Макферсън и Клаудия Шифър
Снимка: yahoo.com

Кристи обича да готви

Не е изненада, че Кристи Търлингтън внимава с какво се храни, но модната икона твърди, че не спазва луди диети.

Казва, че обича да се храни здравословно и да готви, но не всеки ден. Моделът също учи децата си как да готвят, защото вярва, че това е форма на самостоятелност.

Тя има диплома по философия и сравнителни религии

Кристи Търлингтън обичаше да бъде модел, но искаше нещо повече. През 90-те години тя се връща в колежа, за да учи сравнителна религия и източна философия в Нюйоркския университет. Когато навършва 40 години, получава магистърска степен по обществено здраве от Колумбийския университет. Моделът е живото доказателство, че никога не е късно да се върнеш в колежа и да започнеш нещо ново.

Тя има известен двойник

Не е рядкост известни хора да имат двойници по света. Кристи Търлингтън също има такава и тя също е известна. Моделът и Джесика Бийл може да са сестри и изглеждат почти еднакви.

Модел, който е отдаден на здравословния живот

Кристи Търлингтън активно се включва в каузи за здравословен живот. От кампании срещу тютюнопушенето до повишаване на осведомеността за ползите от практики като йога за постигане на благополучие. Основно тя практикува Дживамукти, а през 2002 г. публикува книгата Жива йога: Създаване на житейска практика.

Кристи Търлингтън 4
Снимка: Getty Images

Прочетете още: 91-годишната Кармен дел Орефис позира топлес за корици

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO: