HomeСРЕЩИКристи Търлингтън, един от първите супермодели, стана на 54

Кристи Търлингтън, един от първите супермодели, стана на 54

Кристи Търлингтън, един от първите супермодели, стана на 54

Кристи Търлингтън, един от първите супермодели, стана на 54

Моделът от 90-те, Кристи Търлингтън, отпразнува своя 54-ти рожден ден.

Тя започва да работи като модел, когато е само на 13 години, когато е открита, докато язди кон. Да, всъщност конната езда е нейна голяма страст. След това животът й се променя завинаги. Тя е едно от най-известните лица в модната индустрия от края на 80-те. Тя бе един от първите супермодели, израсна под светлините на прожекторите, била е на кориците на над 500 списания и спечели милиони, споделя Hola. Ето и няколко интересни факта за супермодела.

Кристи Търлингтън 1
1986 г.
Снимка: Frederic Meylan
Кристи Търлингтън 2
1992 г.
Снимка: Images Press
 Кристи Търлингтън 3
1992 г.
Снимка: Michel Arnaud

Един от най-емблематичните модели на агенция Форд

Първите ѝ фотосесии са правени след училище, а първата ѝ платена работа е фотосесия за каталог за верига магазини. За нея, тя печели 100 долара на час. Скоро талантът на Кристи привлича вниманието на Ford, една от най-престижните агенции в света, за която тя става един от най-представителните модели.

Една от любимите на Джани Версаче

Ако има човек, който има много общо със славата на супермоделите от 90-те години , това беше Джани Версаче. С него онези жени, които се качиха на модните подиуми, се превърнаха в икони, способни да изместят актриси и певици като звезди на момента. Сред късметлиите, сочени за фаворити на италианския дизайнер, беше и Кристи Търлингтън.

Джани Версаче, Кристи и Наоми
Снимка: Getty Images

Кристи е имала верига ресторанти

Търлингтън се опита да инвестира във франчайз ресторант през 90-те години. Тя се обедини с Наоми Кембъл, Ел Макферсън и Клаудия Шифър, за да отворят техния моден ресторант, което трябваше да бъде успешно начинание.

Заведението беше навсякъде в заглавията, а присъствието на трите от най-красивите жени в модната индустрия като лице на бизнеса звучеше като рецептата за успех. За съжаление не беше и те затвориха през 1998 г.

Кристи Търлингтън, Наоми Кембъл, Ел Макферсън и Клаудия Шифър
Снимка: yahoo.com

Кристи обича да готви

Не е изненада, че Кристи Търлингтън внимава с какво се храни, но модната икона твърди, че не спазва луди диети.

Казва, че обича да се храни здравословно и да готви, но не всеки ден. Моделът също учи децата си как да готвят, защото вярва, че това е форма на самостоятелност.

Тя има диплома по философия и сравнителни религии

Кристи Търлингтън обичаше да бъде модел, но искаше нещо повече. През 90-те години тя се връща в колежа, за да учи сравнителна религия и източна философия в Нюйоркския университет. Когато навършва 40 години, получава магистърска степен по обществено здраве от Колумбийския университет. Моделът е живото доказателство, че никога не е късно да се върнеш в колежа и да започнеш нещо ново.

Тя има известен двойник

Не е рядкост известни хора да имат двойници по света. Кристи Търлингтън също има такава и тя също е известна. Моделът и Джесика Бийл може да са сестри и изглеждат почти еднакви.

Модел, който е отдаден на здравословния живот

Кристи Търлингтън активно се включва в каузи за здравословен живот. От кампании срещу тютюнопушенето до повишаване на осведомеността за ползите от практики като йога за постигане на благополучие. Основно тя практикува Дживамукти, а през 2002 г. публикува книгата Жива йога: Създаване на житейска практика.

Кристи Търлингтън 4
Снимка: Getty Images

Прочетете още: 91-годишната Кармен дел Орефис позира топлес за корици

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: