Лиза Мари Пресли, дъщерята на Елвис почина на 54

Лиза Мари Пресли

Присила Пресли потвърди смъртта на Лиза Мари в четвъртък вечерта.

Лиза Мари Пресли, певица, автор на песни и дъщеря на Елвис и Присила Пресли, почина на 54.

„С натежало сърце трябва да споделя опустошителната новина, че красивата ми дъщеря Лиза Мари ни напусна“, потвърди Присила в изявление пред PEOPLE в четвъртък вечерта.

„Тя беше най-страстната силна и любяща жена, която някога съм познавала. Молим за уединение, докато се опитваме да се справим с тази тежка загуба. Благодаря ви за любовта и молитвите. Понастоящем няма да има повече коментари.“

В четвъртък сутринта Пресли беше откарана по спешност в болница за възможен сърдечен арест

Снимка: MICHAEL OCHS ARCHIVES/GETTY

Родена в Мемфис, Тенеси на 1 февруари 1968 г., точно девет месеца след сватбата на Елвис и Присила, Лиза Мари е израснала за кратко в района, преди да се премести в Лос Анджелис на 4 години с майка си след развода на родителите си през 1973 г.

Животът на Лиза Мари Пресли в снимки

Снимка: LANCE MURPHEY/SHUTTERSTOCK

Елвис умира през август 1977 г., когато Лиза Мари е на 9 години, което я прави съвместен наследник на неговото имение заедно с дядо Върнън Пресли и прабабата Мини Мей Худ Пресли. След смъртта им през 1979 г. и 1980 г. тя става единственият наследник и също така наследява резиденцията на баща си в Грейсланд.

Лиза Мари Пресли и Дани Киоу

Лиза Мари Пресли и Дани Киоу
Снимка: RON GALELLA/RON GALELLA COLLECTION VIA GETTY

На 3 октомври 1988 г. Лиза Мари се омъжи за музиканта Дани Киоу на тиха церемония в Западен Холивуд.

„Развълнувана съм за Лиза Мари. Дани е страхотен човек и не мога да бъда по-щастлива за тях двамата“, каза Присила в изявление.

На следващата година те посрещнаха първото си дете заедно, дъщеря Райли. Три години по-късно синът Бенджамин се присъединява към семейството.

Лиза Мари Пресли и Майкъл Джексън

Снимка: ARNAL/PAT/GAMMA-RAPHO/GETTY

Седмици след като се раздели с Киоу, Лиза Мари шокира света, когато се омъжи за Майкъл Джексън в Доминиканската република през 1994 г.

„Много съм влюбена в Майкъл, посвещавам живота си да бъда негова съпруга“, каза булката в изявление тогава. „Разбирам го и го подкрепям. И двамата очакваме с нетърпение да създадем семейство.“

През 1996 г., след безкрайните заглавия за брака, Лиза Мари подава молба за развод от Джексън.

Лиза Мари Пресли и Никълъс Кейдж

Лиза Мари Пресли и Никълъс Кейдж
Снимка: L. BUSACCA/WIREIMAGE

През 2001 г. Лиза Мари започва връзка с Никълъс Кейдж и двамата се женят през 2002 г. на малка сватба в Хавай на 25-ата годишнина от смъртта на баща й. „Беше прекрасна сватба“, каза Присила пред PEOPLE. Само 108 дни по-късно двойката тръгна по различни пътища.

Лиза Мари Пресли и Майкъл Локууд

Лиза Мари Пресли и Майкъл Локууд
Снимка: MAYER/WIREIMAGE

Лиза Мари се омъжи за продуцента Майкъл Локууд в Киото, Япония, през януари 2006 г. „Те изглеждаха много щастливи“, каза бащата на младоженеца пред PEOPLE. През 2008 г. двойката приветства дъщерите близначки Харпър и Финли.

През 2016 г. Лиза Мари подаде молба за развод, но двойката всъщност не финализира развода до 2021 г. благодарение на продължителна битка за попечителство.

Последното излизане на Лиза Мари

Снимка: TODD WILLIAMSON/NBC/NBC VIA GETTY

Преди смъртта си на 12 януари 2023 г. Лиза Мари беше заета, появявайки се в Грейсленд в чест на бъдещия рожден ден на баща си и на наградите Златен глобус на 10 януари в подкрепа на филма Елвис, за който Остин Бътлър спечели наградата за най-добър актьор в драматичен филм за ролята на нейния баща.


Прочетете още: Феминистичния облик на мъжествеността – готови ли сме за обрат в мъжката мода?

Най-интересното от седмицата в Madamsko: