HomeСРЕЩИЛиза Мари Пресли, дъщерята на Елвис почина на 54

Лиза Мари Пресли, дъщерята на Елвис почина на 54

Лиза Мари Пресли

Лиза Мари Пресли, дъщерята на Елвис почина на 54

Присила Пресли потвърди смъртта на Лиза Мари в четвъртък вечерта.

Лиза Мари Пресли, певица, автор на песни и дъщеря на Елвис и Присила Пресли, почина на 54.

„С натежало сърце трябва да споделя опустошителната новина, че красивата ми дъщеря Лиза Мари ни напусна“, потвърди Присила в изявление пред PEOPLE в четвъртък вечерта.

„Тя беше най-страстната силна и любяща жена, която някога съм познавала. Молим за уединение, докато се опитваме да се справим с тази тежка загуба. Благодаря ви за любовта и молитвите. Понастоящем няма да има повече коментари.“

В четвъртък сутринта Пресли беше откарана по спешност в болница за възможен сърдечен арест

Снимка: MICHAEL OCHS ARCHIVES/GETTY

Родена в Мемфис, Тенеси на 1 февруари 1968 г., точно девет месеца след сватбата на Елвис и Присила, Лиза Мари е израснала за кратко в района, преди да се премести в Лос Анджелис на 4 години с майка си след развода на родителите си през 1973 г.

Животът на Лиза Мари Пресли в снимки

Снимка: LANCE MURPHEY/SHUTTERSTOCK

Елвис умира през август 1977 г., когато Лиза Мари е на 9 години, което я прави съвместен наследник на неговото имение заедно с дядо Върнън Пресли и прабабата Мини Мей Худ Пресли. След смъртта им през 1979 г. и 1980 г. тя става единственият наследник и също така наследява резиденцията на баща си в Грейсланд.

Лиза Мари Пресли и Дани Киоу

Лиза Мари Пресли и Дани Киоу
Снимка: RON GALELLA/RON GALELLA COLLECTION VIA GETTY

На 3 октомври 1988 г. Лиза Мари се омъжи за музиканта Дани Киоу на тиха церемония в Западен Холивуд.

„Развълнувана съм за Лиза Мари. Дани е страхотен човек и не мога да бъда по-щастлива за тях двамата“, каза Присила в изявление.

На следващата година те посрещнаха първото си дете заедно, дъщеря Райли. Три години по-късно синът Бенджамин се присъединява към семейството.

Лиза Мари Пресли и Майкъл Джексън

Снимка: ARNAL/PAT/GAMMA-RAPHO/GETTY

Седмици след като се раздели с Киоу, Лиза Мари шокира света, когато се омъжи за Майкъл Джексън в Доминиканската република през 1994 г.

„Много съм влюбена в Майкъл, посвещавам живота си да бъда негова съпруга“, каза булката в изявление тогава. „Разбирам го и го подкрепям. И двамата очакваме с нетърпение да създадем семейство.“

През 1996 г., след безкрайните заглавия за брака, Лиза Мари подава молба за развод от Джексън.

Лиза Мари Пресли и Никълъс Кейдж

Лиза Мари Пресли и Никълъс Кейдж
Снимка: L. BUSACCA/WIREIMAGE

През 2001 г. Лиза Мари започва връзка с Никълъс Кейдж и двамата се женят през 2002 г. на малка сватба в Хавай на 25-ата годишнина от смъртта на баща й. „Беше прекрасна сватба“, каза Присила пред PEOPLE. Само 108 дни по-късно двойката тръгна по различни пътища.

Лиза Мари Пресли и Майкъл Локууд

Лиза Мари Пресли и Майкъл Локууд
Снимка: MAYER/WIREIMAGE

Лиза Мари се омъжи за продуцента Майкъл Локууд в Киото, Япония, през януари 2006 г. „Те изглеждаха много щастливи“, каза бащата на младоженеца пред PEOPLE. През 2008 г. двойката приветства дъщерите близначки Харпър и Финли.

През 2016 г. Лиза Мари подаде молба за развод, но двойката всъщност не финализира развода до 2021 г. благодарение на продължителна битка за попечителство.

Последното излизане на Лиза Мари

Снимка: TODD WILLIAMSON/NBC/NBC VIA GETTY

Преди смъртта си на 12 януари 2023 г. Лиза Мари беше заета, появявайки се в Грейсленд в чест на бъдещия рожден ден на баща си и на наградите Златен глобус на 10 януари в подкрепа на филма Елвис, за който Остин Бътлър спечели наградата за най-добър актьор в драматичен филм за ролята на нейния баща.


Прочетете още: Феминистичния облик на мъжествеността – готови ли сме за обрат в мъжката мода?

Най-интересното от седмицата в Madamsko:

Share With: