HomeКРАСОТАКакви ще са тенденциите в грима през 2023 г.

Какви ще са тенденциите в грима през 2023 г.

Какви ще са тенденциите в грима през 2023 г.

Бюти индустрията непрекъснато се развива, като през цялото време се появяват нови тенденции и техники в грима.

През последните години се наблюдава преминаване към естествен, минималистичен грим. Също така се поставя и акцент върху грижата за кожата и използването на продукти, които са полезни за нея. Ето някои от най-новите тенденции в грима:

Естествен външен вид

Отминаха дните на тежкия фон дьо тен и драматичния грим за очи. В днешно време тенденцията е насочена към минималистичния грим, който подчертава естествените черти на носещия го.

Това означава да използвате минимален фон дьо тен или вместо това да изберете леко покритие, което изравнява тена на кожата (Пр.: BB крем). Веждите също е хубаво да бъдат по-естествени, с акцент върху подстригването и оформянето, вместо прекаленото им скубане и силно запълване.

Естествен външен вид
Снимка: Freepik.com

Грим с грижа за кожата

Границата между грижата за кожата и грима става все по-размита, като много марки грим вече предлагат продукти, които са наситени със съставки, насочени към грижа за кожата. Например, вече можете да намерите фон дьо тен, който съдържа хиалуронова киселина и SPF, както и червила с подхранващи съставки като масло от авокадо и масло от ший.

Грим с грижа за кожата
Снимка: Freepik.com

Устойчив, етичен грим

Потребителите все повече осъзнават въздействието, което покупките им оказват върху околната среда. Това се отнася и за грима, който купуват. Има нарастващо търсене на грим, който е устойчив, не е тестван върху животни и  е направен с естествени съставки.

Смели и ярки цветове на очите

Докато минималистичният външен вид е все още популярен, има и друга тенденция при грима на очите. Тя включва използването на ярки, смели цветове и създаване на остри, дефинирани линии с помощта на очна линия и сенки за очи. Тази тенденция е идеална за тези, които искат да направят изявление с грима си и не се страхуват да експериментират с цветовете.

Смели и ярки цветове на очите
Снимка: Freepik.com

Като цяло най-новите тенденции в грима се фокусират върху естествен, външен вид и устойчиви, етични опции. Независимо дали предпочитате ярък грим за очи или по-фин, вдъхновен от грижата за кожата подход, има по нещо за всеки в непрекъснато развиващия се свят на грима.


Прочетете още: Тенденциите в красотата от седмицата на модата в Милано

Най-новото от седмицата в MADAMSKO:

Share With: