HomeМЕСТАИнтересни места в Обединеното кралство

Интересни места в Обединеното кралство

Интересни места в Обединеното кралство

Традициите на Обединеното кралство са многостранни. От обедното пиене на чай до дълбоката музикална култура. Дори времето има определена, уникална нотка – често вали, има мъгли.

За да усетите цялата атмосфера на Англия, трябва да се потопите в нейната история. И за това просто трябва да посетите страната.

1. Йоркска готическа катедрала

Тази огромна сграда е строена в продължение на няколко века. Самата сграда напълно отразява ерата на раждането на готическото изкуство в Англия.

Йоркска готическа катедрала

2. Стоунхендж

Намира се в западната част на страната, в графство Уилтшир. Предполага се, че Стоунхендж е издигнат преди нашата ера, а именно преди 4000 години. И днес се провеждат проучвания за точната дата и начин на издигане на каменните паметници.

Стоунхендж

3. В Шотландия, в долината Glenfinnan, има известен виадукт

Датата на построяване е 1901г. На него се състоя филмовата адаптация на книгата на Дж. Роулинг „Хари Потър“ (платформа „9?“).

долината Glenfinnan

4. Кеймбриджкият университет

Сред научните сгради най-забележителен е Кеймбриджкият университет, разположен в Кеймбриджшир. Преминал през вековете, университетът не е загубил своя престиж и значение.

Кеймбриджкият университет

5. Национален парк Сноудония

Паркът се намира в северен Уелс. Намира се на върха на планината Уелс, чиято височина е повече от 1 км.

Национален парк Сноудония

6. Замъкът Уиндзор

Не забравяйте за най-старите представители на Англия – замъците. Един от тях е замъкът Уиндзор, който се намира в Бъркшир. В момента британските монарси го използват като своя резиденция.

Замъкът Уиндзор

7. Холъм Бей

Един от забележителните плажове в Англия е Холъм Бей, в Нордфолк. Трудно е да се измисли по-добро място за почивка на душата и тялото.

Холъм Бей

8. Лондонският небостъргач The Shard

Той е с титлата на най-високата европейска сграда. Завършен е едва през 2012 г.

 Лондонският небостъргач The Shard

9. В град Дъглас има фар, от върха на който се вижда английският бряг

фар в Дъглас

10. Единбургски замък

В град Единбург се намира известният Единбургски замък. В центъра му се намира параклисът на Света Маргарет, който е най-старата столична сграда в Шотландия.

Единбургски замък

11. Пътят на великаните

Сред природните забележителности, Пътят на великаните гордо стои в залите на град Бушмилс, Северна Ирландия. Представен е от набор от базалтови колони, които образуват трамплин, водещ към морето.

Пътят на великаните

12. Катедралата на Христос в Дърам

Тази сграда е построена през XI век в стила на Романов. Катедралата е изпълнявала различни роли – от убежище на служители до подземие.

атедралата на Христос в Дърам

13. Стената на Адриан

Тя е запазена от древността. Построена е като отбранителна структура от римляните през II век. Някои я наричат ​​„малката китайска стена“.

Стената на Адриан

14. Домът Бърли

Това е едно от деветте най-ценни имоти в Англия. Сградата не е загубила популярност, благодарение на честото заснемане на филми на нейна територия. Днес имението е собственост на потомците на първия собственик барон Бъргли.

домът Бърли

15. Ярлсхоф

Намира се на Шетландските острови в Шотландия. Това е „пазителят“ на материалните ценности на древните цивилизации. Запазени са много структури, къщи и други сгради от бронзовата епоха до епохата на викингите.

Ярлсхоф

Прочетете още: 10 зашеметяващи места във Франция, които ви карат да се влюбите в нея лудо

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: