HomeСЪБИТИЯ25 години по-късно: „Титаник“ на 3D

25 години по-късно: „Титаник“ на 3D

Кейт Уинслет Леонардо ди каприо в Титаник

25 години по-късно: „Титаник“ на 3D

Премиерата на подобрената версия на „Титаник“ е на 10-ти февруари в кината.

В месеца на любовата зрителите ще имат възможност да се насладят на една от най-великите любовни истории, разказвани някога на големия екран. „Титаник“ празнува своя четвърт век на екран по един „по-реален“ начин.

През 1997 г. амбициозната продукция на ненадминатия майстор на киноспектакъла Джеймс Камерън (Аватар, Аватар: Природата на водата) се превърна в световен феномен. Тя спечели рекордните 11 награди „Оскар“. Това е и най-касовият филм на всички времена (първият преминал границата от 1 млрд.) с приходи от 1,84 млрд. долара. Леонардо ДиКаприо и Кейт Уинслет се наредиха сред най-големите и обичани звезди на планетата. 

Титаник разказва незабравимата, трагична история на принадлежащите на различни социални класи Джак (ДиКаприо) и Роуз (Уинслет). Двамата се запознават и влюбват на борда на „Кораба на мечтите“ – „Титаник“. На 15 април 1912 г., само четири дни след началото на първото си презокеанско плаване, корабът се сблъсква с айсберг и потъва към дъното на Атлантическия океан.Това бележи една от най-големите катастрофи в историята, причинила смъртта на над 1 500 човека.

Решен с епичен размах, невероятно педантичен подход към историческите детайли и с неподвластни на времето история и герои, Титаник е един от шедьоврите на киното и 25-години по-късно продължава да е също толкова впечатляващ и ефектен.

Режисьор и сценарист на Титаник е Джеймс Камерън (Пришълците, Бездната, Терминатор 2, Аватар, Аватар: Природата на водата). В ролите са Ленардо ДиКаприо, Кейт Уинслет, Били Зейн, Кати Бейтс, Франсис Фишър, Бърнард Холи и др.

Отплаваме с Титаник от 10 февруари само в кината на 3D, HFR 3D и IMAX 3D.


Прочетете още: Световният феномен „Аватар“ се завърна в кината

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: