HomeИНТЕРЕСНО„Позлатена пленница“ с над 60 млн. гледания в Tiktok

„Позлатена пленница“ с над 60 млн. гледания в Tiktok

Книга "Позлатена пленница"

„Позлатена пленница“ с над 60 млн. гледания в Tiktok

Първата книга „Позлата“ излиза у нас на 14 януари.

Книгите от „Позлатена пленница“ се радват на огромен читателски интерес. Още с публикуването си те се превръщат в бестселъри. Книгите влизат в топ 100 на Amazon. Рейтингът на първите три книги в Goodreads е 4,5. Съвсем наскоро бяха закупени и телевизионните права върху книгите.

„Позлата“ от Рейвън Кенеди поставя началото на хитовата фентъзи поредица за възрастни „Позлатена пленница”. Романът преразказва историята за древногръцкия цар Мидас и неговата дарба да превръща всичко, което докосне, в злато. Изпълнен с романтика, интриги и опасности, разказът за бляскавото кралство Ореа ще ви плени от първата страница. Идеален за почитателите на Сара Дж. Маас и Дженифър Л. Арментраут.

„Позлата“ (в превод на Деница Райкова) ни среща с крал Мидас, който спасява Арин от бедните квартали и я прави своя фаворитка

Дарява я със златното си докосване, за да покаже на всички своето могъщество. И макар Арин да няма право да напуска двореца, тя вярва, че е в безопасност. Докато войната и предателството не достигат до златния замък на Мидас. Девойката е принудена да играе ролята на разменна монета, за да подсигури съюзническа армия на краля. Арин осъзнава, че доверието и любовта ѝ са подложени на изпитание. Всичко, което знае за Мидас, може да се окаже лъжа.

Освен впечатляващия и детайлен фентъзи свят, Рейвън Кенеди успява да сътвори много повече – история за израстване, себеоткриване и смелостта да бъдеш, какъвто си.

Рейвън Кенеди

Самата авторка споделя за поредицата: „Имах идея да напиша история, вдъхновена от цар Мидас, защото винаги съм била заинтригувана от този мит. Исках да създам свой собствен разказ с него по по-различен начин, отколкото хората биха очаквали. Мисля, че е интересно как най-богатият човек в света може да няма нищо реално ценно и исках да се задълбоча в цената на алчността. Да изтъкна еманципирането на жена, различно от това на обичайната главна героиня, която от самото начало е силна и корава, и вместо това да покажа нечий растеж не само физически, но и емоционално и психически“.

Егмонт ще издаде до края на годината и продължението на историята във втората книга “Glint”, както и следващите три романа от поредицата – “Gleam”, “Glow” и “Gold”.


Прочетете още: Кодът на таланта – книга на Даниел Койл


Най-интересното от седмицата в Madamsko:

Share With: