HomeИНТЕРЕСНО“ПРИЗНАНИЯ ВЪВ ВЛАКА” – завладяващ трилър за крехката фасада на живота

“ПРИЗНАНИЯ ВЪВ ВЛАКА” – завладяващ трилър за крехката фасада на живота

психологически трилър

“ПРИЗНАНИЯ ВЪВ ВЛАКА” – завладяващ трилър за крехката фасада на живота

Заплетен и нюансиран, този роман достига висините на най-големите психологически трилъри!

Американската авторка на бестселъри Лиса Ангър, известна с психологическите си трилъри и съспенс романи, за пореден път ни въвлича в един приковаващ трилър за случайна среща, която постепенно разплита сложна паяжина от лъжи – “Признания във влака”.

Виртуозната писателка е публикувала  над дузина романи, сред които са „Красиви лъжи“, „Крехка“ и „Червеният ловец“.

В книгите ѝ често се въвличат въздействащи женски образи и се засягат теми за семейни тайни, зависимости и психологически трусове. 

През цялата си кариера тя умело се движи по тънката граница между литературните романи и комерсиалните трилъри, като в същото време попада в списъците с бестселъри на „Ню Йорк Таймс“ и печели както одобрението на критиците, така и милиони фенове по целия свят.

Криминална литература, каквато не сте виждали досега… брилянтна.“ – казват критиците на „Ню Йорк Таймс“.

Стилът ѝ на писане е това, което кара хората да се влюбят в нейните книги. Заради него е и удостоена с множество отличия за творчеството си. Трудно е да се сравни с някой от съвременниците ѝ. Уникално, изобретателно и често експериментално, нейното творчество е невъзможно да бъде категоризирано.

Тя съчетава обширните си познания за човешката психика с разбирането за травмата и страха, за да създаде романи, които са ѝ спечелили репутацията на един от най-умелите съвременни практици на психологическия трилър.

“За разлика от много автори на бестселъри, които се придържат към една формула, за да играят на сигурно, Лиса експериментира по-широко с писането си.  Нейните романи, основани на характери, изследват широката гама от човешки преживявания, като навлизат в психологията както на главния герой, така и на злодея, често размивайки границите между тях.” – споделят от списание Strand

Последният роман на писателката разказва историята на Селена Мърфи, която се прибира от работа с влака и завързва разговор с красивата си съседка по седалка.

Жената се представя с името Марта и скоро споделя, че има връзка с шефа си. На свой ред Селена признава, че съпругът й най-вероятно спи с бавачката. Щом влакът стига до спирката на Селена, двете жени се разделят и по нищо не личи, че пътищата им ще се пресекат отново.

А после бавачката изчезва.

Мистерията се заплита, пукнатините в брака на Селена стават все по-дълбоки и тя започва да се пита коя в действителност е Марта. Едно е сигурно – Селена не е подготвена за онова, което ще открие…

С умело заплетена фабула и препратки към вечната класика „Непознати във влака“, романът е смайваща мрежа от лъжи и измами; завладяващ трилър за крехката фасада, която изграждаме около живота си.

Сензационната книга, изпълнена със съспенс “Признания във влака” се превръща бързо в международен бестселър, който всеки любител на четивото трябва да притежава. 

“Признания във влака” ще бъде налична в търговската мрежа на книжарници “Бард” от 13.02.2023 г.

Прочетете още: Как да прекараме Свети Валентин по по-нетипичен начин?


Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: