HomeЗДРАВЕСребро или злато?

Сребро или злато?

Сребро или злато?

Жените са свикнали да комбинират злато и сребро, но безопасно ли е?

От година на година момичетата спорят помежду си, без да се съгласяват дали е възможно да се носят златни и сребърни бижута едновременно? Някои смятат това за лош вкус, други вярват в езотерични обяснения за забранената комбинация. Трети пък просто не могат да се разделят с любимите си обеци и пръстени от различни метали, така че слагат всичко наведнъж. Всеки от нас сам решава за себе си в какво е готов да вярва и следва, следователно бижутата на жените са оформени изключително според собствения им вкус. Въпреки това нито стилисти, нито лекари, нито езотерици препоръчват да носите злато и сребро заедно – и ето основните причини.

Среброто поевтинява златото

Стилистите разбират и усещат какви дрехи правят една жена стройна и млада, какви бижута изглеждат скъпи и ефектни и какви аксесоари стават класика. Техните опит и поглед върху визията отдавна са определили, че среброто и златото не трябва да се комбинират – първото поевтинява второто. Тези два метала се различават един от друг не само по цвят, но и по цена, а с това и по подход. Всяко момиче може да си позволи сребърни бижута.

Това не може да се каже за златните, които се оценяват различно сред феновете на бижутата. Ето защо нашето око вече вижда предварително противоречието и дисбаланса в комбинацията от различни метали.

Комбинацията от сребро и злато може да причини болести

Според „Мода“, специалистите, изучаващи влиянието на металите върху тялото и благосъстоянието на хората, също забелязват негативните последици от такава комбинация. Те обясняват това с различните енергийни заряди, които носят продуктите. Така че, когато носите сребърни бижута, зарядът преминава от кожата ви към метала, със златото ситуацията е обратната. Следователно, слагайки два различни метала едновременно, вие едновременно активирате процесите в тялото и ги потискате.

Ето защо лекарите не подкрепят комбинацията от злато и сребро – може да причини мигрена, промени в настроението, депресия и дори хипертония. Лекарите препоръчват да носят златен благороден метал на тези, които имат проблеми с опорно-двигателния апарат и ставите. Но среброто трябва да се предпочита от тези, които страдат от чревни заболявания или имат диабет и проблеми с щитовидната жлеза.

Не се препоръчва носенето на метали по време на обостряне на вируси. Среброто се стреми да защити собственика си не само от нахлуването на негативни сили, но и от настинки. Златото от своя страна носи обратна енергия. Металите не се съединяват, а напротив, само изострят ситуацията.

Едновременното носене на метали разрушава вътрешната хармония

Езотериците са убедени, че сребърните бижута могат да защитят своите собственици от щети, зло око и родови проклятия. Те придават на жените привлекателност, чар и увереност. Среброто също се счита за свещен метал, който се използва активно в работата на екстрасенси, духовници, лекари – той почиства пространството от зли духове. В древни времена златото се е съхранявало само в колекциите на кралските семейства и висшите класи. То е дарявало човек с мъдрост и развита интуиция.

Металите носят противоположна енергия. Така че носенето им по едно и също време влияе неблагоприятно на душата, разрушавайки вътрешната хармония и мир. Тяхната съвместимост също е невъзможна, защото златото се счита за метал на Слънцето, а среброто е на Луната. Тяхната връзка на енергийно ниво предизвиква ураган, който може да унищожи всичко, към което сте се стремили толкова дълго.


Прочетете още: 4 храни против стареене, които да поддържат тялото ви младо


Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: