HomeИНТЕРЕСНОКои знаменитости решиха да започнат бизнес и фалираха: Ева Лонгория, Бионсе, Кейдж и т.н.

Кои знаменитости решиха да започнат бизнес и фалираха: Ева Лонгория, Бионсе, Кейдж и т.н.

Кои знаменитости решиха да започнат бизнес и фалираха: Ева Лонгория, Бионсе, Кейдж и т.н.

Славата и популярността не са вечни, така че много звезди създават собствен бизнес, за да водят комфортен начин на живот в бъдеще.

Почти всеки представител на шоубизнеса се опитва да стане бизнесмен и да отвори собствен ресторант, хотел, пързалка, да започне производство на дрехи и т.н. Някой успява да намери печеливш бизнес и да увеличи доходите си, докато някой, напротив, изгаря и остава в дългове. Кои знаменитости нямаха късмет?

Сара Джесика Паркър

Въпреки успеха на нейната героиня, актрисата не успя да влезе в рейтинга на модните дизайнери.

Вдъхновена от образа на Кари Брадшоу от телевизионния сериал Сексът и градът, през 2007 г. актрисата решава да пусне своята линия дрехи Bitten. И въпреки че Кари беше наречена икона на стил, актрисата не успя да повтори успеха си в действителност. Дебютната й колекция от топове за 20 долара беше разграбена за миг, но всичко останало не предизвика много вълнение. Освен това универсалният магазин на Steve & Barry, където актрисата отвори първия си магазин, затвори поради загуби. Но Паркър не се обезсърчава и продължава да търси себе си като бизнесдама. Наскоро тя отвори нов магазин в Ню Йорк и досега продуктите с марката SJP бяха популярни. Актрисата се надява обувки за 144-595 долара, слънчеви очила за 150 долара и други аксесоари да намерят купувач.

Никълъс Кейдж

Кейдж купува порутения замък за 2,3 милиона долара, но по време на реставрацията са необходими два пъти повече пари, което довежда актьора до фалит.

Холивудският актьор през 2006 г. решава да купи имот в Германия. Изборът му пада не върху модерен пентхаус, а върху баварския замък Найдщайн на стойност $2,3 млн. Актьорът решава да не се задълбочава в подробностите за състоянието на замъка и дори не си направил труда да го разгледа от всички страни. Той просто минал през главната порта и възхитено казал: – „Точно това търсих.“ Когато започнали реставрационните работи, Никълъс съжалявал, че не е проучил всички нюанси, защото замъкът е построен през 11 век и се оказва, че с него има твърде много проблеми. За реставрацията на фасадите знаменития актьор похарчил два пъти повече, отколкото за закупуването на самия замък. И дори не стигнал до вътрешните помещения. Три години по-късно Кейдж се обявява в несъстоятелност и продава стария замък.

Ксения Собчак

Идеята на Собчак с уютно кафене се провали с гръм и трясък

Ксения Собчак отваря кафене-сладкарница с руското име „Бублик“. По думите на телевизионната водеща, тя искала да създаде уютно място, където да се отбиете на среща за чаша чай или кафе и вкусен десерт. В действителност обаче заведението не се харесало на посетителите. Мнозина сметнали, че качеството на храната и обслужването не отговарят на високата цена, в менюто имало малко артикули и нямало паркинг. В сайтовете се появили много гневни отзиви от посетители, които допълнително изплашили потенциалните клиенти. В резултат на това кафенето било затворено, както и още два ресторанта на Ксения Анатолиевна.

Манди Мур

Мур вярва, че бизнесът й се е провалил поради липса на време

Американската певица и актриса винаги е обичала красивите дрехи, така че не е изненадващо, че решава да се пробва като дизайнер. През 2005 г. тя стартира своя собствена линия дрехи, Mblem. Магазини на нейното име са отворени в много големи търговски центрове. Първоначално младежката линия в небрежен стил се разпродава доста бързо и бизнесът донася добри приходи. Купувачите харесали дрехите от звездата на достъпни цени. Няколко години по-късно обаче магазините трябвало да бъдат затворени, тъй като клиентите намалели драстично. Според звездата тя не е имала достатъчно време да поддържа марката, тъй като е посветила цялото си свободно време на музикалната и актьорската си кариера

Бионсе

Бионсе решава да не залага на масовия пазар, а да създава дрехи, по-скоро за изпълнение на сцената, но това не увеличи купувачите

Американската R’n’B певица, заедно с майка си, ръководи марката за дрехи House of Deréon. Вярно, Бионсе, за разлика от Манди Мур, не залага на ежедневни дрехи за обикновени хора, а на костюми, които са по-подходящи за церемонии и сценични изяви. Може би затова бизнесът на звездата продължава само около пет години, като приключва съществуването си през 2012 г. Нито популярността на певицата, нито грандиозните рекламни кампании на марката спасяват ситуацията.

Ева Лонгория

Лонгория не успява да изгради успешен ресторантьорски бизнес въпреки многобройните опити.

Звездата от култовия телевизионен сериал „Отчаяни съпруги“ през 2009 г. решава да отвори нощен клуб в града на греха, Лас Вегас, Eve Nightclub. Актрисата харесвала създаденото: Ева често имала партита там с приятели, празнували рождени дни и т.н. Това обаче не спасява звездата от фалит и дълг от $6 млн. Но Ева не се отказва и продължава да прави бизнес. Три години след затварянето на клуба тя отваря стекхаус, но скоро и тази инициатива се срива.

Източник

Прочетете още: “ПРИЗНАНИЯ ВЪВ ВЛАКА” – завладяващ трилър за крехката фасада на живота


Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: