HomeИНТЕРЕСНОЗелените светлини може да се намерят навсякъде в живота

Зелените светлини може да се намерят навсякъде в живота

Зелените светлини може да се намерят навсякъде в живота

Зелените светлини може да се намерят навсякъде в живота

Книгата „Зелени светлини“ на Матю Макконъхи е бестселър №1 на „Ню Йорк Таймс“

Авторът е носител на „Оскар“ за най-добър актьор за филма „Клубът на купувачите от Далас“. В своята книга той споделя, че си води дневници от трийсет и пет години. В тях записва успехите и провалите, радостите и неволите в своя живот. Трийсет и пет години на осъзнаване, спомняне, разпознаване, събиране и записване на всичко, което го вълнува. Въпросите, които Матю Макконъхи си задава през това време, са: Как да бъда по-малко стресиран? Как да се забавлявам повече? Как да стана добър човек? Как да получа това, което искам? Как да намеря смисъл в живота? Как да бъда повече себе си?

След като разглежда всичките си дневници, актьорът събира смелост и написва своята първа книга. В нея той разкрива истории, които е преживял, уроци, които е научил, стихотворения, молитви, рецепти, отговори на въпроси, и цял куп клишета, които са му направили впечатление. Това, на което авторът иска да научи читателите, е, че трябва да се справят с предизвикателствата и да приемат неизбежното. Едва тогава ще успеят да се радват на това, което той нарича „зелени светлини“.

Матю Макконъхи
Матю Макконъхи
Снимка: VERA ANDERSON/WIREIMAGE

Книгата е история за живота на Матю Макконъхи, в която той споделя чувствата и прозренията си, и разказва за преживяното от него в продължение на петдесет години. Актьорът смята, че е изключително важно хората да хванат зелените светлини. В същото време не трябва да забравят, че жълтите и червените с течение на времето също стават зелени.

Какво друго ще научите от „Зелени светлини“?

Дълги години младият актьор се бори със суетата и се опитва да се съсредоточи върху това, което е истински важно. На помощ идва неговата съпруга Камила, благодарение на която той се научава да се фокусира върху семейството. С времето успява да предефинира кариерата си от романтични комедии към вълнуващи и оригинални драматични филми. Тогава открива силата на зелените светлини. Те са нещо хубаво, което се случва в живота и означават „върви напред, продължавай”. Могат да бъдат под формата на подкрепа, похвала и подаръци.

Матю Макконъхи и семейството му
Матю Макконъхи и семейството му
Снимка:  Todd Williamson / Getty

Изненадващите истории в живота на Матю Макконъхи

Във филмовия бизнес зелената светлина е термин, използван, когато студиото ви дава свобода за проекта, който разработвате. Това означава, че можете да продължите напред и да направите това, което искате.

За Матю Макконъхи зелената светлина може да се намери навсякъде в живота. Това може да бъде подарък – изненада, успокояващо потупване по гърба или шанс за ново начало. Също така зелената светлина могат да бъдат парите, раждането на дете, здравето, успехът, радостта и новото начало. Зелените светлини могат да бъдат хванати, след като идентифицирате къде са червените и след това ги избегнете. Зелените светлини също така могат да бъдат планирани с помощта на силата на волята, упорита работа и правилни решения. Зелените светлини могат да бъдат хванати, като сте на точното място в точното време.

През целия си живот Матю е разбрал, че с правилен подход и точна перспектива, можете да хванете своите зелени светлини. Някои неща в живота са неизбежни. Не всеки план работи перфектно. Как се справяте с неуспехите зависи изцяло от вас. С правилно отношение и мотивация можете да се учите и да растете – без значение с какво се сблъсквате.


Чуйте ключовите моменти от световноизвестни заглавия в Бързи Книги - първото мобилно приложение за аудиорезюмета на книги в България.  

Свалете приложението Бързи Книги безплатно сега:


Прочетете още: Осъзнат начин за успокояване и развитие на тревожния детски ум

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: