HomeМЕСТА9 атракции, заради които туристите по света рискуват живота си

9 атракции, заради които туристите по света рискуват живота си

9 атракции, заради които туристите рискуват живота си

9 атракции, заради които туристите по света рискуват живота си

Благодарение на лудите емоции, физическата активност и впечатленията от живота, туристите все повече избират активната почивка вместо пасивната.

Но има места, където е по-добре да не се намесвате без специална подготовка.

Айгер (Швейцарски Алпи)

Дори и при най-благоприятното време планинският връх в Бернските Алпи остава коварен и опасен: падащи камъни, свлачища и други екстремни изкушения очакват смелите туристи. Топенето на снега в последно време само влошава ситуацията: експертите смятат, че след няколко години ще бъде невъзможно да се изкачва.

Айгер (Швейцарски Алпи)

Дяволският басейн (Водопадите Виктория)

Дяволският басейн на върха на водопада Виктория може да изплаши дори тези, които не се страхуват от височини. Заливът, отделен от ръба със скала, се издига на 128 m от земята. Бързият воден поток, хлъзгавите камъни очакват всеки турист на това място.

Дяволският басейн (Водопадите Виктория)

Скелиг Майкъл

За да стигнете до върха на остров Скелиг Майкъл, ще трябва да се борите с вълните в продължение на един час, да акостирате лодката си до острите ръбове на брега, да се изкачите по склон, пълен с падащи камъни, и да изкачите 600 древни стъпала до Горна част. Условията за безопасност на острова бяха преразгледани през 2019 г. след инцидент.

Национален парк Йосемити

Надпис за безопасност в парка Йосемити предупреждава, че е почти невъзможно да се измъкнем от там живи. От администрацията отбелязват, че абсолютно всички животни, пътища и пътеки, термални зони, дървета, водна повърхност, скали и високи точки на парка могат да бъдат потенциално опасни за туристите.

Национален парк Йосемити

Натрон

Розовият цвят на езерото Натрон крие смъртоносна опасност: високото алкално съдържание и екстремните нива на pH са готови да изгорят кожата на всеки, който се потопи във водите му.

Натрон

Езикът на трола

Заради снимка на ефектния тролски език туристите рискуват живота си, придвижвайки се нагоре по 8-километровта планинска серпентина. Между другото, в заветната планина дори няма намек за мерки за сигурност.

Езикът на трола

Хуашан

Хиляди туристи се разхождат по дървена дъска без никакво специално оборудване на шеметната височина от 2130 м, без особено да се притесняват за живота си.

Хуашан

Платото Кьораг

9 км дълъг маршрут с 3 стръмни изкачвания, много хлъзгави скали, постоянна смяна на времето и физическо изтощение – един път до платото Kjörag може да ви коства живота. Между другото, преди да го изкачите, ще трябва да преодолеете малък перваз на камък и всичко това на надморска височина от 1110 м.

Платото Кьораг

Кладенецът на Джейкъб (Яков)

Артезианският кладенец на Джейкъб в Тексас е с диаметър 4 метра и дълбочина 10 метра, така че скачането в него може да ви струва счупени кости. Изворът има и 4 трудни пещери, всичките с трудни проходи.

Кладенецът на Джейкъб (Яков)


Прочетете още: 10 необичайни паркове на планетата и техните характеристики

Най-интересното от седмицата в Madamsko:

Share With: