HomeСЪБИТИЯ „Един кон влязъл в бар“ гостува на Народния театър

 „Един кон влязъл в бар“ гостува на Народния театър

„Един кон влязъл в бар" гостува на Народния театър

 „Един кон влязъл в бар“ гостува на Народния театър

След грандиозен световен успех спектакълът „Един кон влязъл в бар“ гостува в София на 25 и 26 март.

Драматизация по прочутия роман на Давид Гросман, удостоен с международната награда „Ман Букър“, „Един кон влязъл в бар“ представлява дръзка и завладяваща творба с участието на даровития Самуел Финци в ролята на Дов Гринщейн!

Какво се случва, когато един циничен комедиант решава да свали маската на хумора и да изложи раните си на показ?

Дов Гринщейн е стендъп-комик, провокатор, артист със свое собствено шоу, готов винаги да удовлетвори желанията на публиката. В зала в пустата индустриална област Натания, в един град между Хайфа и Тел Авив, той излиза за своето последно представление. Представление като никое друго, едновременно интимно и екстатично, всяващо потрес и смут.

Този път Дов е безмилостно прям – дразни публиката, обижда я, след което се извинява със сълзи на очи. Шегува се, разказва тъпи и остроумни, вулгарни и безобидни вицове. Нищо не остава пощадено от думите му – нито Шоа и нейните жертви, нито политиката на Израел в палестинските области. Почти два часа Дов яростно се бори за вниманието на присъстващите, защото никой не бива да остане безразличен. Защото той може да предложи много повече от едно успешно шоу: той трябва да разкаже за своя „личен Чернобил“, за травмата и вината, които са отровили живота му.

Дов иска разчистване на сметките – със своя приятел Авишай, когото е поканил на спектакъла, и това трябва да стане пред публиката.

Бронята на хумора, с която се е въоръжил, му е помогнала да оцелее и го е направила много по-корав. Освен че е саркастичен спрямо политиката на своята страна, Дов е привидно равнодушен към невъобразимата болка, която почти всяко семейство носи в себе си.

Постепенно зрителите оредяват, не всички могат да понесат страстта към разголване на този „мил, жизнерадостен разказвач на вицове“. Внимателен слушател остава само Пиц, неговата съседка от детските дни. Тя познава един друг Дов – мечтателя, „доброто момче“, което никога не би забравила.

Представлението ще се играе в Народен театър „Иван Вазов“ само два пъти

Може да го гледате на 25 и 26 март 2023 г., в присъствието на режисьора Душан Парижек и Катлийн Моргенайер, която влиза в ролята на Пиц. Вземи своя билет от тук.


Прочетете още: Пиесата „Чест“ на Джоан Мъри-Смит

Най-новото от седмицата в MADAMSKO:


Share With: