HomeИНТЕРЕСНОДрескод за първа среща: 5 прости правила, за да не е последна

Дрескод за първа среща: 5 прости правила, за да не е последна

Дрескод за първа среща: 5 прости правила

Дрескод за първа среща: 5 прости правила, за да не е последна

Как да се облечете за първата среща, така че възможно най-скоро да последва покана за втора. Помолихме експерт по стил да ни помогне.

Самата концепция за „дрескод за първа среща“ може да изглежда нелепа. В крайна сметка не става въпрос за нова работа, церемония по връчване на Нобелова награда или официална вечеря в кралското семейство. Въпреки това, според психолозите, срещите всяка година приличат повече на формат на интервю, особено за тези, които са „малко над тридесет“.

Първата среща, както в случай на работа, може да бъде и последна. В края на срещата и двамата разбират точно дали искат да се видят отново или не. И тук възниква напълно логичен въпрос: струва ли си да хвърляме „прах в очите“ на работодателя, тоест потенциалната втора половина, или да се придържаме към Гоголевото „обичай ни чернички, а белички всички ще ни обичат“?

Кадър от филма "Office Romance"
Кадър от филма „Office Romance“

Да започнем с това, че никой не е длъжен да ни обича, не само „чернички“, но дори и „белички“. Всеки нормален човек отива на среща в очакване, ако не на прекрасни чувства и магия, то поне на приятно забавление. И със сигурност никой не планира да изчисти „черното“ до диамантен блясък, който по-късно може да се окаже фалшификат. Не забравяйте, че всяка връзка, и още повече възникваща, изисква известно усилие и от двете страни. Ако една жена или мъж не са си направили труда да се погрижат правилно за външния си вид преди първата среща, тогава това показва или липса на интерес към себе си и към потенциален обект на любов, или открито нежелание да инвестират какъвто и да е ресурс в тази връзка.

Кадър от филма "Пепеляшка" (2015)
Кадър от филма „Пепеляшка“ (2015)

Дрескодът е информация, кодирана във външния вид за желанието на човек да се вмести в ситуацията, да изглежда прилично в нея и да демонстрира уважение към другите. Ако всичко това е включено в плановете ви за романтична среща, трябва да се запознаете с основните правила за дрескод за първа среща.

Правило 1: Най-добрата версия на себе си

Първото и най-важно правило е да бъдете себе си и да си „отворите очите“. Абсурдно е да се препоръчва на ексцентрична екстравагантна натура да играе елегантна дама на първа среща. Но да „направите звука малко по-тих“ определено не боли. Важно е да не се предавате, но в същото време би било хубаво да демонстрирате най-добрата си версия: подчертайте предимствата, затъмнете недостатъците.

Например, вие сте сигурни, че панталони ви подхождат повече от рокли: в този случай трябва да пренебрегнете повечето от препоръките на стилистите и да ги носите на първата си среща. Не изключвам, че просто все още не сте намерили роклята си или може би сте „жена с панталони“. Всеки има своя собствена харизма и сексуалност и вашата задача е да я намерите и подчертаете благоприятно.

Правило 2: Носете проверени неща

Струва си да изберете за среща облеклото, което ще ви добави увереност и спокойствие. Първата среща винаги е вълнуваща. И тъй като истинската жена ще намери много причини за безпокойство, тогава поне дрехите не трябва да предизвикват безпокойство. На среща трябва внимателно да слушате избрания от вас и да се наслаждавате на комуникацията, а не да мислите как ви стои новата рокля. Никога не знаете как ще се държи наскоро купено и все още нетествано нещо в реалния живот, колко удобни ще бъдат чифт нови обувки. Изморени крака в кръв, наранена или „създаваща неспокойно скърцане“ походка, гримаса на страдание на лицето може да не попречат на голямата светла любов, но със сигурност ще развалят вечерта.

Кадър от филма "Среща със звезда", 2004
Кадър от филма „Среща със звезда“, 2004

Ето защо препоръчваме както на мъжете, така и на жените да се обличат удобно и комфортно. Моля, не бъркайте със спортни панталони и олимпийски игри, износени обувки и изтрити токчета: „удобни и удобни“ не трябва да влизат в конфликт с „елегантни и изискани“.

Правило 3: Не прекалявайте

Нищо, че може да бъде „твърде“! Твърде мини или твърде дълги до земята, твърде стегнати или твърде безформени, твърде провокативни или твърде скромни. Без крайности! Това правило важи и за целия грим и парфюм. Всеизвестен факт: мъжете харесват естествените момичета (но всички знаем колко ни струва тази „естественост“). Печеливша опция е голият грим. Не трябва да злоупотребявате с ярки, силно блестящи, черни сенки и очни линии, а още повече да опитате „нещо ново“ с първия срещнат гримьор. Същото важи и за фризьора: първата среща не е поле за експерименти.

Кадър от филма "На признаците на съвместимост"
Кадър от филма „На признаците на съвместимост“

Сега за миризмите. Отивате на среща, взимате душ или вана, нанасяте крем за тяло и лице, оформяте прическата си, гримирате се и допълвате цялата тази палитра от аромати с любимия си парфюм. Поради факта, че парфюмът ви е любим, а вие сте в оптимистично, вълнуващо настроение, не усещате напълно аромата си и за всеки случай прилагате последния зашеметяващ акорд. Не правете това, ако не искате да „задушите“ своя кавалер. В допълнение, той може да е алергичен към един от компонентите. Принципът „по-добре под, отколкото над-“ в този случай работи безупречно.

Не е нужно да се отказвате напълно от парфюма. От вас трябва да идва фина интригуваща миризма, присъща само на вас. Това ще създаде чувствена атмосфера и обикновено остава в паметта за много дълго време.

Правило 4: Къде, кога, с кого

Кадър от филма „Лунатици“ (Moonstruck), 1987

Формулата на стилиста „къде, кога, с кого“ ще ви помогне във всяка ситуация и първата среща не е изключение. Отговаряйки само на три прости въпроса, можете да изглеждате подходящо и да се чувствате уверени на всяко събитие. Съгласете се, има разлика между разходка в парка, късна вечеря в ресторант, пикник и необвързващо кафе в уютно градско кафене след обяд. Времето на срещата играе важна роля. През деня предпочитаме smart casual или casual chic. Докато след 20:00 часа вечерния грим и по-високата степен на елегантност не са забранени.

Разбира се, времето и сезонността също трябва да се вземат предвид

Ако навън е зима температурите са минусови, вземете такси и помислите за обратния път. Няма нищо по-неприятно от това да вървиш по „пътя на срама“ със секси рокля рано сутрин след любовна нощ. Както разбирате, не става въпрос за първата среща, а за първата интимна (въпреки че понякога те съвпадат). Следователно, е добре да имате със себе си сума, която ще ви позволи да платите за себе си в ресторанта (за всеки случай!) и да вземете такси.

Кадър от филма "Клетвата"(The Pledge), 2001
Кадър от филма „Клетвата“(The Pledge), 2001

И накрая третата буква „К“ – с кого. Тук имате всички карти в ръцете си, защото само вие можете да почувствате, че вашият кавалер е по-близо до сърцето ви. В крайна сметка първата химия вече се случи, тъй като той реши да ви покани на среща и вие се съгласихте. От очевидното: ако вашият избраник дълго време служи в държавни структури или в бизнес, където бизнес костюмът е като втора кожа за него, тогава трябва да носите нещо по-консервативно и елегантно на среща, но това не трябва да противоречи на вашата картина на света (вижте първото правило).

Ако потенциалният джентълмен, напротив, далеч не е официален тогава трябва да се предпочете нещо по-спокойно и романтично пред известната рокля-калъф. По принцип не препоръчваме класически скучни случаи на никого за среща.

Съвременните тенденции предлагат толкова много интересни решения, че плътно прилепналата миди рокля изглежда твърде просто на техния фон. Изключение могат да направят собствениците на безупречна фигура и тези, за които класиката в нейното най-консервативно превъплъщение е личен стил. При определени съмнения би било уместно да попитате мъжа как ще се облича. Младите хора често ходят на театър в дънки и маратонки, а въпросът „на брега“ ще помогне да се избегне дискомфорт при среща.

Правило 5: Усмихвайте се!

Кадър от филма "Любовта се случва"(Love Happens) 2008
Кадър от филма „Любовта се случва“(Love Happens) 2008

Общи съвети за мъже

Изрядност и спретнатост. Кокетна прическа, добре поддържана брада или гладко избръснато лице, свежа визия, лек аромат на парфюм, чисти изгладени дрехи, чисти обувки. Това не се обсъжда!

Кадър от филма "Среща със звезда"
Кадър от филма „Среща със звезда“

Правилни чорапи. Чорапите трябва да прилягат плътно по крака ви и да са високи. Грешка е да се смята, че черните чорапи вървят с всичко. Обичайно е да избирате чорапи в цвета на обувките или панталона или в цвета на двете. Последният вариант е подходящ за дънки и неофициална визия.


Прочетете още: 5-те модни тенденции, които ще завладеят пролетта на 2023 г.

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: