HomeИНТЕРЕСНОLouis Vuitton назначи Фарел Уилямс за свой нов творчески директор 

Louis Vuitton назначи Фарел Уилямс за свой нов творчески директор 

Louis Vuitton назначи Фарел Уилямс за свой нов творчески директор

Louis Vuitton назначи Фарел Уилямс за свой нов творчески директор 

Чертаейки нови хоризонти, от модния гигант не се притесняват да избират лидери с нетрадиционен произход като Фарел

Фарел Уилямс олицетворява много от ценностите, които са част от корпоративната визия на любимия ни моден бранд Louis Vuitton. От Fobres споделиха част  от вчерашното съобщение на председателят и главен изпълнителен директор на компанията – Пиетро Бекари. 

 „Начинът, по който той [Уилямс] разчупва границите в различните светове, които изследва, съответства на статута на Louis Vuitton като културна къща, укрепвайки нейните ценности на иновация, пионерски дух и предприемачество.“ 

Фарел Уилямс1
Снимка: editorial.designtaxi.com

Това са точно тези ценности, които модния бранд търсиМожем да предположим, че Фарел Уилямс олицетворява много от характеристиките на творческото лидерство, които ще бъдат ключови за иновативния успех през XXI век.

Защо изборът е толкова обещаващ и какво биха могли да вземат предвид и други индустрии, освен модната, при избора на иновативни лидери за своето бъдеще?

Фарел не е пряко свързан с модната индустрия

В много отношения Фарел Уилямс от доста време е в периферията на хип-фешън сцената. Със сигурност не е бил сред модните имена, смятани за първенци за заемането на тази позиция. Това е добър пример за наемане на талантливи хора заради това, което са направили, а не заради мястото, където са го направили.

Уилямс със сигурност е оказал влияние върху популярната мода, а Louis Vuitton не се притеснява да избират лидери с нетрадиционен произход. В епоха, в която новият главен изпълнителен директор на Ferrari идва от полупроводниковия бранш, присъствието на популярна музикална икона като творчески директор изглежда ще придаде творческо предимство на една уважавана модна къща.

Фарел Уилямс2
Снимка: s.yimg.com

Фарел не е съвсем външен човек за модната индустрия

Ако Уилямс не е моден инсайдър, той не е и истински аутсайдер. В края на краищата, той е съосновател на Billionaire Boys Club и е работил наред с други: Channel, Tiffany, Nike и Adidas. Още по-важно е, че Фарел отдавна е посланик на културната жизненост на хип-хопа. Това оказва огромно влияние върху модата, а малцина играят тази роля толкова добре, колкото Уилямс. Ако си припомним видеоклипа към песента „Happy“ ще забележим всички промени в костюмите, които Уилямс прави, и всяка от тях му стои страхотно!

Уилямс е нео-генералист, защото намира връзка между различните области и не спира да се учи

Vogue го определя като  „музикант и предприемач с множество качества“ и тези „множество качества“ казват всичко. Уилямс е компетентен в повече от една област и умело успява да пренася идеи от едната в другата, за да създава промени.

В книгата си „Неогенералистът“ Кенет Микелсен и Ричард Мартин добавят подзаглавието „Където отиваш, такъв си“. Те изразяват съжаление, че традиционните етикети твърде често ограничават потенциала ни да допринасяме с идеите си. Поучително е, че нито Аблох, нито Уилямс са позволили на подобен тип фунии да определят кариерните им траектории. Също така е похвално, че Louis Vuitton също не се е притеснил от тях при избора си на служители.

Фарел Уилямс3
Снимка: img-s-msn-com.akamaized.net

Уилямс е експериментатор

Експериментирането е в основата на много от успехите на Уилямс. Най-известният му музикален хит е песента „Happy“, която той пише за филма „Аз, проклетникът 2“. Още по-голям експеримент обаче е единадесет дневното заснемане на видеоклипа „Happy“, в който участват 400 души, някои случайно, други не. Те пеят и танцуват четири минутни версии на заглавната песен. Поканата към феновете да интерпретират песента така, както те я чувстват, има огромен смисъл и прави целия ефект на видеото.

Уилямс умее да обединява

Някъде по пътя Фарел Уилямс признава, че макар и сам да е написал песента, хилядите хора, които са я превърнали в своя, са я направили толкова успешна. От това се ражда усещането за споделено участие, която вероятно няма аналог в популярната култура. Към днешна дата в YouTube са регистрирани повече от един милиард и сто милиона гледания на видеоклипа на „Happy“. Само експериментатор, нео-генералист, готов да се откаже от илюзиите за творчески контрол, би могъл да постигне това. 

Тези пет ключови черти  много добре описват това, в което се превръщат ценностите на Louis Vuitton – иновативност, пионерски дух и предприемачество – от стремежи в реалност. Макар че те не гарантират непременно бъдещия успех на Фарел Уилямс като творчески директор на организацията, те са в голяма степен в съответствие с това, което съвременните наблюдатели виждат като черти, от които се нуждаем в бъдеще в иновационното лидерство. Фарел Уилямс живее като творчески катализатор във всичко, което прави, а иновациите са неговият начин на живот. 


Прочетете още: Мадона се обръща към негативните коментари за лицето ѝ

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: