HomeСРЕЩИНеповторимата Ракел Уелч си отиде на 82 годишна възраст

Неповторимата Ракел Уелч си отиде на 82 годишна възраст

Неповторимата Ракел Уелч си отиде на 82 годишна възраст

Неповторимата Ракел Уелч си отиде на 82 годишна възраст

Ракел Уелч, прочута актриса, спечелила слава през 60-те години на миналия век с ролите си “Милион години преди Христа” и “Фантастично пътуване” си отиде на 82 годишна възраст, съобщиха от CNN.

Според изявлението на нейният мениджър – Стив Зауер звездата е починала в сряда сутринта в Лос Анджелис след кратко боледуване. 

Уелч започва кариерата си като говорител на вариететното шоу “Холивудски дворец”, след което получава второстепенна роля във филма на Елвис Пресли “Roustabout” през 1964 г. 

Ракел Уелч 1
Снимка: Dove/Daily Express/Hulton Archive/Getty Images

Големият й пробив идва две години по-късно с “Фантастично пътуване”. Това е научно-фантастичен филм за екип от учени, които са смалени и инжектирани в тялото на тежко болен мъж.

По-късно появата й по бикини в маркетинговата кампания на „Един милион години преди Христа“ я превръща в международен секс символ. Във филма тя играе ролята на пещерната жена Лоана. 

С над 70 филмови и телевизионни роли, актрисата е едно от най-големите имена на Холивуд през изминалия век

Кариерата на Уелч продължава десетилетия и включва главни роли в уестърни като “Bandolero!” и “100 пушки”, в който е включена скандална за времето си любовна сцена между нея и бившата футболна звезда Джим Браун. 

Ракел Уелч 2
Снимки: Kim Kulish/AFP/Getty Images

Печели Златен глобус за най-добра актриса за участието си във филма “Тримата мускетари” през 1973 г. и е поканена да изиграе отново ролята си на Констанс де Бонасийо в продължението му „Четиримата мускетари: Отмъщението на милейди“ през 1974 г. 

Друга забележителна роля на Уелч е главната роля в “Мира Брекинридж” през 1970 година, където играе транс актриса. 

Емблематичните й роли продължават и в няколко сериала, част от които са: “Сайнфелд”, “Шеметен град”, “Вечерна сянка” и “Сабрина младата вещица”. Една от най-запомнящите се е на г-жа Уиндхам Вандермарк във филма от 2001 г. „Професия блондинка“.

С нарастващата популярност на актрисата, прозвището “секс символ” продължи да се затвърждава

„Част от това да бъдеш секс символ е много ласкателно и наистина помага да постигнеш успехи – но само до известна степен“, казва Уелч в интервю за Cinema.com през 2001 г., около излизането на филма „Супа тортила“, добавяйки че също така „замъглява въображението на хората и просто не те виждат, като нищо повече от това.”

Последната роля на звездата е през 2017 година в сериала “Date my Dad”, където играе тъщата на необвързан баща.

В допълнение към актьорската си кариера, актрисата е била и предприемач. Тя е имала своя линия за бижута, грижа за кожата и перуки. 

Според изявлението на мениджъра й, звездата оставя след себе си децата си Деймън и Тани Уелч. 


Прочети още: Пако Рабан почина на 88 години

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: