HomeКРАСОТАЗавръщането на известната гръндж естетика

Завръщането на известната гръндж естетика

Завръщането на известната гръндж естетика

С началото на 2023 г. гръндж естетиката се превърна в хит и вече това е тенденцията, която неохотно да гледате (и следвате).

Още преди сериалът ,,Wednesday” да се появи по нашите екрани, гръндж естетиката преживяваше възраждане. Но ролята на Джена Ортега като малката сестра в семейство Адамс направи гръндж грима много популярен. Добавете към това печата за одобрение от модните подиуми на Versace и Christian Dior и значителния брой последователи на тренда в TikTok.

Толкова силно се завръща в дневния ред, че хаштагът #grunge събра впечатляващите 7 милиарда гледания в TikTok, като последователите се стараят да пресъздават визията. Изведени на по-задните позиции са #grungeaesthetic (864 милиона показвания) и #grungemakeup (107 милиона показвания). 

Какво представлява гръндж естетиката?

Представете си тъмно матово червило, по-бледи фон дьо тен нюанси, черен лак за нокти, сериозно опушени очи, разрошена и необуздана коса. Това са ключови елементи от стила гръндж.

Така наречената раздразнена естетика на 90-те също доведе до нарастване на търсенията за „E-girl“, „punk“, „goth“ и „alt makeup“ – всички със същата бунтарска крайна цел. Завръщането на грънджа при новото поколение се дължи на знаменитости като Доджа Кет и Джулия Фокс, всяка от които има тънки вежди и опушени тъмни сенки за очи. Но една по-мека версия: „гръндж глем“ и „мек гръндж“, предпочитана от хора като Джена Ортега, Камила Кабело и Зоуи Кравиц, предлага по-удобен за носене подход, така че всеки да може да се докосне до тенденцията за гръндж грима.

Ето 6 от ключовите характеристики на естетиката гръндж…

Кичури с голям контраст

Измамните руси ивици, очертаващи лицето, се превърнаха в синоним на тенденцията, особено когато се носят малко разхвърляни с минимален стайлинг.

Тежки торбички под очите

Оказва се, че да изглеждате така, сякаш сте били будни цяла нощ, е грешка, според видеоклип за грим от Ника (известна още като @chimpgal). Номерът е да поставите червено червило върху торбичките под очите си и да го размажете, за да изглеждате по-сурови. „Кълна се, че това прави всички 10 пъти по-горещи“, пише Ника.

@chimpgal

i hate the comments that r like „WTF! u dRaw On ur EyebagS?? i hAve thEm nAtUraLly????“ LIKE BRUH SAME ITS A FEATURE ABT MYSELF THAT I ENJOY & ENHANCE

♬ Its just a cigarette – Cassie

Космически кокчета

Космическите кокчета бяха огромен хит на гръндж сцената през 90-те, сега те се завръщат. Ключът е да ги поддържате разхвърляни, така че издърпайте секциите отстрани и отпред.

Тъмни сенки за очи

Размазаните, наподобяващи сажди, сенки и очите с тъмни рамки са един от най-въздействащите начини да въплатите тенденцията.

Устни с цвят ,,волска кръв”

Така наречените oxblood устни станага хит през последните няколко месеца и много брандове като Emporio Armani, Givenchy, Miu Miu, Burberry избраха тази разновидност на наситеното червено.

Черни гланцирани устни

Размазани сенки с мокър вид

Опушени пурпурни очи

Винилови устни

Оградени очи с опушени сенки

Натурална кожа, очна линия тип кама и изразителни устни с бежав оттенък

Прозрачни сенки за очи

Среднощни устни

Тънки вежди, очертани устни и много опушени очи

Копринена кожа, но с остра очна линия

Източник


Прочетете още: Вижте предложенията на MADAMSKO за перфектна визия!

Най-интересното от седмицата в Madamsko:

Share With: