HomeИНТЕРЕСНОБългарският роман „Хранилка“ е на върха на класация в Амазон в САЩ

Българският роман „Хранилка“ е на върха на класация в Амазон в САЩ

Българският роман „Хранилка“ е на върха на класация в Амазон в САЩ

Благодарение на фотосесия на Диляна Попова с романът „Хранилка“ на борда на катамаран в Атлантическия океан, той се изкачи до 76 позиция в класацията ТОП 100 на „Free in Kindle Store“на Амазон.

Романът „Хранилка“ на Иван Комита направи своите първи стъпки в чужбина. След като беше преведен на английски език с името “Goldfeeder“, хитовият трилър вече се предлага и в Америка, като част от богатата селекция на книги в международната платформата Амазон, позната още като най-голямата онлайн книжарница в света.

Снимка на Иван Комита
Иван Комита

Романът се изкачи до 76-та позиция в класацията ТОП 100 на „Free in Kindle Store“ в Амазон, като същевременно бе на първа позиция в общо три категории – Организирана престъпност, Конспиративни трилъри, Съвременна градска фикция.

Преводът на романа е дело на американката Трейси Спийд, преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, превеждала творчеството на Захари Карабашлиев, Георги Тенев, Боян Биолчев и други наши известни писатели.

Редактор на превода е талантливата българска писателка Рая Петрова (R.P. Heaven), която се прочу в чужбина със своя роман “Awakening Ignited”, издаден и промотиран от английското издателство Olympia Publishers.

Историята в романа „Хранилка“

Снимка на книгата „Хранилка“

„Хранилка“ разказва историята на сина на един от най-богатите хора в Източна Европа и преживяванията му в света на богатите и известните, отношенията му с италианската мафия и личния му катарзис.

Романът е трилър чиято сюжетна линия се разгръща на територията на няколко държави в градовете – София, Дубай, Монако, Лондон и италианското мафиотско градче Куоре Неро.

Анонсът за “Goldfeeder“ разглежда България като представителна извадка на страните отвъд Желязната завеса и посочва, че романът засяга наболелите проблеми на обществото, през призмата на една човешка съдба, като потапя читателя в живота на богатите и известните, света на модата и престъпността.

Как „Хранилка“ достигна високата си популярност?

Снимка на Диляна Попова

За поредната успешна стъпка на „Хранилка“, българският модел и актриса Диляна Попова направи атрактивна фотосесия с книгата на борда на катамаран, като пожела попътен вятър на автора за презокеанското му представяне. Под поста си в Инстаграм Диляна написа:

„Хранилка“ е жанров роман, който си струва да прочетете! Ванка, ти си талант.“

От момента на издаването му през 2021 година, романът „Хранилка“ се превръща в едно от най-продаваните дебютни заглавия. В началото на 2022 е пуснат и втория му тираж. Трейлърът към книгата се превърща в истинска сензация веднага след премиерата. Във видеото са включени и отзивите за романа на авторитетни личности, станали част от книгата от самото ѝ начало.


Границите: Защо всеки ден е важен според книгата на Джордан Лий Дули?

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: