HomeИНТЕРЕСНОЗащо всеки ден е важен според книгата на Джордан Лий Дули?

Защо всеки ден е важен според книгата на Джордан Лий Дули?

Защо всеки ден е важен според книгата на Джордан Лий Дули?

Защо всеки ден е важен според книгата на Джордан Лий Дули?

“Всеки ден е важен“ е книга ръководство за откриване на истинското „Аз“ и намиране на главната цел в живота.

Авторката помага на читателите да се освободят от постоянния натиск на съвременния свят и да изживеят живота си пълноценно. Ако се съсредоточите върху истинската цел и това, за което сте създадени, тогава ще имате пълноценен живот – точно тук, точно сега. Книгата е предназначена за хора, които непрекъснато чувстват, че животът е повече от това, което се случва в момента. Също така и за тези, които искат да живеят целенасочен живот и за всеки, който понякога се чувства потиснат и разтревожен.

Какво друго ще научите от „Всеки ден е важен: Преодолейте натиска да се докажете и бъдете това, за което сте създадени“?

Снимка: jordanleedooley.com

Книгата разказва за живота на авторката и едновременно с това предлага реален план за промяна. Джордан Лий Дули дава ценни уроци, практически инструменти и вдъхновяващи истории за намиране на истинската цел в живота. В днешния забързан свят хората живеят под голямо напрежение. Непрекъснато някой ни казва да преследваме мечтите си, за да постигнем велики неща. Този натиск може да бъде опасен, защото ни кара да се фокусираме върху неправилните неща. Много често мислим, че целта е нещо, което можем да покажем на другите. Смятаме, че тя е доказателство пред света за нашия успех. За много хора главната цел е да имат добра работа, да завършат висше образование или да стартират собствен бизнес. Джордан Лий Дули смята, че истинската цел не се крие в това, което правим. Според нея със сигурност не е нужно да доказваме нищо на никого. Главната цел в живота трябва да бъде да открием кои сме и кое е нашето истинско „Аз“.

За да живеете пълноценно и целенасочено, трябва да излезете от зоната си на комфорт

Понякога чувствате ли, че не сте това, за което другите хора ви мислят? Смятате ли, че ако останалите открият какъв човек сте, ще се разочароват от вас? Този вид притеснения са познати като „синдрома на самозванеца”. Това състояние кара хората да се чувстват като интелектуални измамници и им пречи да се радват на постиженията си. Авторката се бори със синдрома на самозванеца дълги години. Тя определено разбира всеки, който преминава през този проблем. Ако се поддадете на тези притеснения и не опитвате нови неща, никога няма да изживеете живота си така, както трябва. Чувството за несигурност и постоянния срам могат да повлияят върху цялостното ви развитие.

Как можете да излезете от всичко това?

Първо, трябва да спрете да си поставяте твърде високи очаквания. Второ, излезте от зоната си на комфорт, като правите малки крачки. Когато Джордан Лий Дули открива своя магазин в сайта Еци (Etsy), тя няма петгодишен бизнес план. Ако беше измислила всичко предварително, вероятно никога нямаше да успее. Вместо това Джордан прави малки стъпки. Първо се регистрира в Еци, след това отива в магазина за бои и платна и започва да твори. Накрая качва произведенията си в сайта и много скоро продажбите идват сами. В живота не е нужно всичко да е разработено предварително, за да започнете. Можете просто да направите малка крачка към едно ново начало.


Чуйте ключовите моменти от световноизвестни заглавия в Бързи Книги - първото мобилно приложение за аудиорезюмета на книги в България.  

Свалете приложението Бързи Книги безплатно сега:


Границите: Кога да казваме „Да“ и кога „Не“

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: