HomeКРАСОТА9-те най-големи тенденции в прическите за 2023 г.

9-те най-големи тенденции в прическите за 2023 г.

Снимка на червения килим

9-те най-големи тенденции в прическите за 2023 г.

Ако сте обмисляли да промените визията си за новата година, прическата ви може би е най-доброто място да започнете.

С напредващия сезон на наградите, завръщането на стилове от 90-те и 2000-те години и достатъчно нови идеи за прически, които циркулират в TikTok, фризьорите усъвършенстват реколтата от нови тенденции в цветовете, подстригванията и оформянето, които искат да бъдат изпробвани.

Тук ще видите не само предсказанията за очакваните тенденции през 2023 г., но и съвети как да постигнете желаната визия на косата си.

Блестяща коса

Ако 2022 г. беше изцяло за блестящата кожа, 2023 г. се очертава да бъде годината на лъскавата коса – мислете за почти мокро изглеждащи кичури, независимо дали са загладени назад или просто стилизирани, елегантни и прави.

Понякога забравяме как здравата коса може да направи цялостния ни външен вид по-свеж и сглобен. Подобно на блестящата и гладка кожа, хидратацията е ключова за постигането на този външен вид, а блестящата коса също се постига най-добре отвътре навън, като подхранвате кичурите си с хидратиращи продукти. Начинът за изграждане на здрави кучури е чрез редовна употреба на силно хидратиращ шампоан и балсам.

Грижите обаче не спират дотук, когато хидратирате лицето и тялото си, омазнявайте и косата си с маска за коса и не се страхувайте да разресвате кичурите си с масло сутрин и вечер, за да постигнете допълнителна копринена гладкост.

Топли тонове

Цветът на косата претърпя тенденция на затопляне през миналата година. Mедните, кехлибарените и кафявите нюанси продължават да стават все по-популярни.

Ще продължим да виждаме топли тонове в косата – топли акценти, бронзови, медни тонове и „естествено червенокоса“. Когато избирате правилния цвят на косата, подобно на грима, това зависи от тена на кожата ви и дали определени червени нюанси ви подхождат. Повечето топли тонове са страхотни за всяка кожа, но някои червени може да не са универсални.

Колкото и добре да изглеждаше Кендъл Дженър миналата година с боядисаната си в медно червено коса, препоръчително е да попитате своя стилист кой нюанс ще работи най-добре с кожата ви за най-добри резултати. И все пак да имате изображения за вдъхновение под ръка, особено ако искате да направите голяма промяна на цвета. Ето няколко примера, които може да покажете на вашия фризьор: Хейли Бийбър, Мади Зиглър и Ема Чембърлин.

Обемна и бухнала коса

Ако сте се борили с естествения обем или текстура на косата си, време е да прегърнете и двете и да работите с тях, а не срещу тях. Тази година много жени избират да оставят естествената си текстура.

Този външен вид е свързан с прилагането на продукт, който ще осигури известен контрол върху по-свободните ви къдрици, след което наместете кичурите си, стремейки се към по-естествен вид.

Къси затъпени боб прически

Късите прически правят огромно завръщане. Tова се дължи до голяма степен на движението за поддържането на здрава коса, което виждаме и в тенденциите в цвета на косата.

Късите затъпени боб пеически превземат света на модата. Тази визия може да се види на червените килими. Някои примери са Кортни Кардашиян и Лори Харви с оформените си прави коси.

Затъпеният боб или по-дългата права коса са почти толкова близки до стила, който е подходящ за всички. Като се има предвид това, късите затъпени подстригвания са особено полезни за хора с фини коси. Този външен вид е доста универсален и прави тънката коса да изглежда малко по-пълна в краищата. Aко имате по-дебела коса, помолете стилиста си да намали тежестта. Аня Тейлър-Джой, Джесика Частейн, Клои Кардашиян и Никола Пелц Бекъм напоследък носят по-тежки затъпени прически.

Цвят с ниска поддръжка

Ако някога сте искали да можете да прекарвате по-малко време, седейки във фризьорския салон, боядисвайки косата си, следващата тенденция ще ви хареса.

Боядисването с ниска поддръжка или с цвят на косата, който расте естествено и се усеща, че може да е вашият цвят, ще стане още по-популярен през 2023 г.

Хората, които традиционно имат средно кестеняв цвят на косата, който обикновено отива на акценти, като Хейли Бийбър, наистина възприемат този по-тъмен вид отново. Много хора, станали блондинки, които забелязват, че косата им се къса и искат тя да е здрава, предпочитат боядисването с по-ниска поддръжка в опит да имат по-здрава коса.

По-тъмните нюанси могат да бъдат универсално ласкателни, да работят за всички типове коса и да помогнат да изиграете и контурирате уникалните черти на лицето ви.

Кокчета с всякакви форми и размери

От шиньони в стил 60-те години на миналия век до вдъхновени от Y2K заострени горни възли, високите кокове се очаква да бъдат прическата на 2023 г.

Независимо дали харесвате прическите си по-стегнати и излъскани или малко по-свободни, ще намерите много уроци за правенето на кок, които да опитате. Инструмент, който ще помогне с външния вид, вдъхновен от Y2K, който е гладък и остър, е пресата за коса.

За да добавите малко допълнителен декоративен ефект, намерете аксесоар, който да подхожда на настроението на вашата вдигната коса. Щипките с пеперуди работят за визия на Y2K.

Барби блондинка и розово

Плажно русите акценти С възхода на Barbiecore и с нетърпеливото очакване на премиерата на филмът Барби на Грета Гервиг – с участието на Марго Роби в титулярната роля – русата коса ще бъде отново в светлината на прожекторите.

Платинено русото също е много предпочитано. Този наситен цвят изисква висока поддръжка, затова е избиран по-често от хора с по-светъл естествен цвят.

Ако се чувствате уморени от вашите снежнобели кичури, има една микро-тенденция, която може да развесели скучните руси кичури. Розовите руси нюанси ще бъдат популярни тази пролет, особено за тези, които вече имат руса коса. Светлото розово е неангажиращ нюанс, който е забавен, но и фин.

Коса на етажи

Колкото и популярни да са затъпените къси прически, косата на етажи също няма да отиде никъде. Степените са често избирани, защото може да се персонализират, за да се контурира структурата на лицето по-добре. Прическата на етажи може да бъде пригодена за всеки, но е най-добра за тези със средна до гъста коса.

Някои стилове, които подчертават етажите, също ще нараснат в популярност. Железните вълни ще бъдат голяма тенденция в стила тази година. За да оформите добре косата си на етажи може да използвате маша със среден барел, за да създадете вълни. Този тип вълни подхождат на всеки с коса до брадичката или по-дълга като използването на спрей за топлинна защита ще ви помогне да запазите силата на косата си.

Прически със средна дължина

Ако не искате да правите много къса прическата си, не се притеснявайте. По-дългите ще бъдат също толкова актуални през 2023 г., но не кичурите в стил русалка, които доминират през последните няколко години. Вместо това прическите със срена дължина, точно под яката ще заместят старата тенденция. Благодарение на лесната поддръжка тази дължина на косата е хит.


Прочетете още: Тази техника за очна линия ще „събуди“ уморените очи

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: