„Аз не съм модел“, споделя Селена Гомес

„Аз не съм модел“, споделя Селена Гомес

Селена Гомес отново говори за негативизма, който получава от хора, които коментират тялото й. Вече ѝ е дотегнало от тази тема…

Коментарите бяха направени по време на TikTok Live в четвъртък, където певицата и основателят на Rare Beauty обсъди опита си с приема на лекарства за лупус, автоимунно заболяване, от което тя страда, сподели Vogue.

„Склонна съм да задържам голямо количество вода и това е нормално. След това, когато спра (да задържам), имам склонност да отслабвам“, каза тя пред камерата.  „Това просто се случи и тогава получих коментари от хора, които бяха като „О, тя изглежда сякаш е напълняла“ и това наистина ме обърка за малко.“

Гомес продължи да уверява феновете си, че са красиви и ги насърчи да не се срамуват от телата си

Тя също така призна, че е имало дни, в които негативните коментари са се отразили на психическото й здраве. Въпреки това тя подчерта, че приемането на лекарствата и поддържането на здравето е нейният основен приоритет, въпреки физическата и емоционална тежест.

Симптомите на лупус включват болки в мускулите, умора, болки в ставите и/или скованост, косопад, депресия и кожни лезии – това са само няколко. Селена претърпя бъбречна трансплантация през 2017 г., което показва, че тя е имала сериозни здравословни проблеми в резултат на заболяването.

Селена Гомез позира на червения килим в красива черна рокля
Снимка: Michael Kovac/Getty Images

„Не съм модел и никога няма да бъда“, добави тя. „Благодаря ви, че ме подкрепихте и разбрахте, а ако не… тръгнете си. Защото, честно казано, не вярвам в засрамването на хората заради телата им или нещо подобно“. След като беше обект на интензивен медиен контрол върху теглото си през годините и особено напоследък, затова тя говори за безмилостната критика, която е търпяла.

И докато не е, както тя се изразява, „модел“ в тесния смисъл на думата, Селена всъщност е отличен модел за подражание.


Прочетете още: Селена Гомес понесе критики след като сподели снимки на своето тяло

Най-новото от седмицата в MADAMSKO: