HomeСЪБИТИЯНовият филм „Български кораб потъва в бурно море“

Новият филм „Български кораб потъва в бурно море“

Новият филм „Български кораб потъва в бурно море“

Новият филм „Български кораб потъва в бурно море“

От 3-ти март в кината тръгва новият български филм „Български кораб потъва в бурно море“.

Лентата е дебютна за режисьора Петринел Гочев, известен с театралните си постановки и творби в изобразителното изкуство. Сценарият е негово дело в съвместна работа с актрисата и художник Гергана Змийчарова. Зад камерата застава Румен Василев, а продуценти са Галина Тонева и Кирил Кирилов от ГАЛА ФИЛМ.

Филмът разказва историята на седемгодишният Петьо

Той няма търпение да стане голям и брои дните до започване на учебната година, когато в една слънчева сутрин разбира от майка си, че баща му е заминал в чужбина. Петьо е изпратен в принудителна ваканция на село. Там Петьо открива приятелството в лицето на шестгодишния Филип и двамата се изправят срещу Тайфата и Истината.

Петьо

Историята на Петьо е захранена от живота и част от нея е лично преживяна от режисьора Петринел Гочев. „БЪЛГАРСКИ КОРАБ ПОТЪВА В БУРНО МОРЕ“ е филм за пътуването на Детето към истината. „Това е история за дните и нощите на две момчета и заобикалящия ги свят, както и за изправянето им лице в лице пред важните неща в техния живот“, споделя Петринел Гочев. 

Главните роли са поверени на малките таланти – Ален Ангелов, син на актьора Деян Ангелов, и Християн Манолов. На екран се завръща и обичаният актьор Михаил Мутафов. В останалите роли влизат Гергана Змийчарова, Димо Димов, Весела Бабинова, Станислава Николова. 

Михаил Мутафов
Михаил Мутафов
Весела Бабинова
Весела Бабинова
Гергана Змийчарова и Димо Димов
Гергана Змийчарова и Димо Димов

Прочетете още: Започват снимките на филма „A Haunting in Venice“

Най-новото от седмицата в MADAMSKO:

Share With: