Кортни Кокс получи звезда на холивудската Алея на славата

Кортни Кокс получи звезда на холивудската Алея на славата

Кортни Кокс участва в едно от най-обичаните предавания по телевизията „Приятели“ и продължава да оставя своя отпечатък в шоубизнеса с роли на големия и малкия екран. 

Сега Кортни Кокс официално се присъедини към великите знаменитости със звезда на холивудската Алея на славата. На 27 февруари 58-годишната актриса беше официално увековечена покрай емблематичния булевард с новоизсечена звезда. Това я направи 2750-ият човек, удостоен с честта. 

Ана Мартинез, продуцент на Холивудската алея на славата, сподели:

„Развълнувани сме да приветстваме Кортни Кокс на Холивудската алея на славата! Кортни изигра някои значими роли през кариерата си и знаем, че предстоят още много“. „Щастлива съм да добавя, че нейната звезда е само на няколко крачки от тази на нейната приятелка Дженифър Анистън“, допълни тя, пишат Walkoffame.

Кортни Кокс  получи международно признание като невротичната, но същевременно привлекателна Моника Гелър, в комедията „Приятели“, спечелила награда „Еми“, която продължи 10 сезона. След „Приятели“, Кортни се включи в номинираната за Златен глобус роля на Джулс Коб в комедийния ситком „Cougar Town“. Кокс също беше изпълнителен продуцент на шоуто. Нейните допълнителни филмови участия включват: „Ейс Вентура: Зоодетектив“, „Приказки за лека нощ“, „3000 мили до Грейсланд“, „Пратеник на съдбата“, „Кокон 2: Возвращение“, „Свободна игра“ и много други.

Гледайте цялата церемония тук:

Dailymail споделиха, че множество знаменитости устояха на дъжда, за да покажат подкрепата си към Кортни за важното ѝ постижение. Сред тях бяха и нейните добри „Приятели“ – Дженифър Анистън и Лиза Кудроу.

По време на съвместната си реч Дженифър Анистън Лиза Кудроу отдадоха почит на своята дългогодишна приятелка 

Кортни Коксс,  Дженифър Анистън Лиза Кудроу
Снимка: LEON BENNETT/GETTY

„За нас е голяма чест да сме тук днес и да говорим като твои колеги, твои приятели, твоето семейство и твоите сестри“, каза Анистън – „И това се случи, тъй като те познаваме от много дълго време“.

„Така е, откакто се срещнахме преди почти 30 години“, добави Кудроу, докато Анистън се пошегува: „Не, не преди 30 години. Това е правописна грешка.“

„Да си приятел с Кортни означава да си семейство с Кортни“, споделя Анистън. „Тя е отговорна за всичко това. От самото начало, когато я срещнахме тя беше приобщаваща, топла, любяща, интересуваща се от всичко за теб“.

Кортни Коксс, Дженифър Анистън Лиза Кудроу 2
Снимка: Instagram/@jenniferaniston
Снимка: Instagram/@jenniferaniston

Дъщерята на Кортни – Коко, също присъстваше на церемонията

Заедно с колегите актриси, 18-годишната дъщеря на Кокс – Коко Аркет, беше там, за да отпразнува постиженията на майка си.

Кортни Кокс и  Коко Аркет
Снимка: GILBERT FLORES/GETTY

Прочетете още: Защо знаменитостите носеха синя панделка по време на BAFTA 2023?

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO: