HomeИНТЕРЕСНОКортни Кокс получи звезда на холивудската Алея на славата

Кортни Кокс получи звезда на холивудската Алея на славата

Кортни Кокс получи звезда на холивудската Алея на славата

Кортни Кокс получи звезда на холивудската Алея на славата

Кортни Кокс участва в едно от най-обичаните предавания по телевизията „Приятели“ и продължава да оставя своя отпечатък в шоубизнеса с роли на големия и малкия екран. 

Сега Кортни Кокс официално се присъедини към великите знаменитости със звезда на холивудската Алея на славата. На 27 февруари 58-годишната актриса беше официално увековечена покрай емблематичния булевард с новоизсечена звезда. Това я направи 2750-ият човек, удостоен с честта. 

Ана Мартинез, продуцент на Холивудската алея на славата, сподели:

„Развълнувани сме да приветстваме Кортни Кокс на Холивудската алея на славата! Кортни изигра някои значими роли през кариерата си и знаем, че предстоят още много“. „Щастлива съм да добавя, че нейната звезда е само на няколко крачки от тази на нейната приятелка Дженифър Анистън“, допълни тя, пишат Walkoffame.

Кортни Кокс  получи международно признание като невротичната, но същевременно привлекателна Моника Гелър, в комедията „Приятели“, спечелила награда „Еми“, която продължи 10 сезона. След „Приятели“, Кортни се включи в номинираната за Златен глобус роля на Джулс Коб в комедийния ситком „Cougar Town“. Кокс също беше изпълнителен продуцент на шоуто. Нейните допълнителни филмови участия включват: „Ейс Вентура: Зоодетектив“, „Приказки за лека нощ“, „3000 мили до Грейсланд“, „Пратеник на съдбата“, „Кокон 2: Возвращение“, „Свободна игра“ и много други.

Гледайте цялата церемония тук:

Dailymail споделиха, че множество знаменитости устояха на дъжда, за да покажат подкрепата си към Кортни за важното ѝ постижение. Сред тях бяха и нейните добри „Приятели“ – Дженифър Анистън и Лиза Кудроу.

По време на съвместната си реч Дженифър Анистън Лиза Кудроу отдадоха почит на своята дългогодишна приятелка 

Кортни Коксс,  Дженифър Анистън Лиза Кудроу
Снимка: LEON BENNETT/GETTY

„За нас е голяма чест да сме тук днес и да говорим като твои колеги, твои приятели, твоето семейство и твоите сестри“, каза Анистън – „И това се случи, тъй като те познаваме от много дълго време“.

„Така е, откакто се срещнахме преди почти 30 години“, добави Кудроу, докато Анистън се пошегува: „Не, не преди 30 години. Това е правописна грешка.“

„Да си приятел с Кортни означава да си семейство с Кортни“, споделя Анистън. „Тя е отговорна за всичко това. От самото начало, когато я срещнахме тя беше приобщаваща, топла, любяща, интересуваща се от всичко за теб“.

Кортни Коксс, Дженифър Анистън Лиза Кудроу 2
Снимка: Instagram/@jenniferaniston
Снимка: Instagram/@jenniferaniston

Дъщерята на Кортни – Коко, също присъстваше на церемонията

Заедно с колегите актриси, 18-годишната дъщеря на Кокс – Коко Аркет, беше там, за да отпразнува постиженията на майка си.

Кортни Кокс и  Коко Аркет
Снимка: GILBERT FLORES/GETTY

Прочетете още: Защо знаменитостите носеха синя панделка по време на BAFTA 2023?

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: