HomeПОДКАСТTimeHeroes – Как доброволчеството ще промени живота ти?

TimeHeroes – Как доброволчеството ще промени живота ти?

TimeHeroes - Как доброволчеството ще промени живота ти?

TimeHeroes – Как доброволчеството ще промени живота ти?

В епизод 30 от подкаста „MADAMSKO представя“ се срещаме с Наталия Иванова, Моника Симеонова и Никола Колев, които са едни от лицата зад най-голямата платформа за доброволчество в България TimeHeroes.

Какво е усещането да си доброволец?

,,Доброволчеството дава много сили, особено в моменти на отчаяние. Когато чувстваме, че промяната в държавата или в града ни не зависят от нас, доброволчеството ни помогна да си дадем сметка, че това не е вярно и че всеки има силата да променя средата около себе си, живота на нечий друг човек и че усилията дори и на малък брой хора, имат огромно значение.” споделя Моника Симеонова.

Никола казва, че хората, които се включват в доброволческите инициативи са с изключително различно минало и на различни възрасти, но са обединени от една конкретна цел и контактите, които се завързват покрай инициативите са много ценни.

Как откривате мисиите и проектите си?

На платформата на TimeHeroes всяка организация или проект с кауза, които имат нужда от хора, за да може тя да се осъществи могат да попълнят заявка за мисия. След което редакторът на платформата я обработва в тон, достъпен за хората, защото философията на TimeHeroes е, че доброволчеството е за всеки.

TimeHeroes развива дейността си и чрез работата с компании. Все повече компании и организации осъзнават необходимостта от насърчаването на доброволческата култура. Това не само помага за сплотяването на екипа, но и за пълноценното усещане на всеки индивид.

Ако някой желае да се включи като доброволец в кауза, първата стъпка е регистрацията в сайта на TimeHeroes – да избере каузата, за която иска да помогне, да натисне зеления бутон с надпис ,,Ще участвам!”, след което автоматично ще видите, че сте записани и ще ви бъдат изпратени подробности за мисията, телефон на организатора, място и час на среща и всичко останало, което ви е необходимо да знаете, за да се включите.

В подкаста ни Наталия, Моника и Никола споделят:

Какъв е пътят на една кампания която се включва в time heroes след като се регистрира?

Как се финансира организацията?

Какво е да си доброволец?

Целия разговор може да чуете в Soundcloud и Spotify.


Прочетете още: Plantum: Как младежи създадоха собствен бизнес?

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: