HomeМОДАМодното шоу на Victoria’s Secret се завръща след 4-годишно прекъсване

Модното шоу на Victoria’s Secret се завръща след 4-годишно прекъсване

Victoria's Secret се завръща след 4-годишно прекъсване

Модното шоу на Victoria’s Secret се завръща след 4-годишно прекъсване

След четири години чакане, най-накрая ще можем отново да се насладим на невероятно шоу на Victoria’s Secret.

Говорител на Victoria’s Secret & Co. каза пред PEOPLE, че компанията е отдадена на защитата на жените. „Винаги предлага иновации и идеи във всички сфери на бизнеса, за да продължи да поставя нашите клиенти в центъра на всичко, което правим“, добави той.

„Нашата нова проекция на марката и мисия ще продължат да бъдат водещ принцип“, се казва в изявлението. „Това ще ни отведе до нови пространства като възстановяването на един от най-добрите ни маркетингови и развлекателни имоти до момента и обръщането му с главата надолу, за да отразява кои сме днес. Вълнуваме се да споделим повече по-късно тази година.“

Отмяната на модното шоу на Victoria’s Secret дойде през ноември 2019 г.

Тогава Victoria’s Secret отнесоха критики относно това, че сред моделите им не присъстват такива с различен размер или произход. През февруари 2020 г. компанията отново привлече негативни реакции. Този път обаче след доклад, публикуван от The New York Times. Те обвиниха бившия изпълнителен директор на марката Ед Разек в сексуален тормоз и създаване на култура на мизогиния.

Тогава Разек отхвърли обвиненията, като каза на Times в имейл, че „обвиненията в този репортаж са категорично неверни, погрешно тълкувани или извадени от контекста“. Той добави: „Имах късмета да работя с безброй модели от световна класа и талантливи професионалисти и се гордеем с взаимното уважение, което имаме един към друг.“

Ед Разек с моделите Лаис Рибейро, Сара Сампайо, Марта Хънт и Джиджи Хадид
Изпълнителният директор на Victoria’s Secret Ед Разек с моделите Лаис Рибейро, Сара Сампайо, Марта Хънт и Джиджи Хадид
Снимка: Getty

Годишното модно шоу се проведе за първи път през август 1995 г.

По време на тези две десетилетия шоуто включваше изпълнения на Кейти Пери, Maroon 5, Jay-Z , Kanye West, Taylor Swift, Harry Styles, Ariana Grande, Ed Sheeran, Rihanna, Justin Bieber, Bruno Mars, Destiny’s Child, Ъшър, Джъстин Тимбърлейк и други.

Пускането на разобличителните документални сериали на Hulu „Victoria’s Secret: Ангели и Демони“ през юли 2022 г. допълнително извади на повърхността историята на женомразието и засрамването на тялото под ръководството на бившия собственик Лесли Уекснър след първоначалното отменяне на модното шоу.

Поредицата от три части също обхваща пускането на линията PINK в началото на 2000-те – марка, насочена към младежи и тийнейджъри. Всъщност, служителите и моделите се чувствали неудобно от това, което марката възприема като маркетинг. Това е карало децата да се чувстват зле за себе си.

Моделите на Victoria's Secret вървят по подиума
Снимка: J. LEE/FILMMAGIC

В изявление, споделено пред People по това време, марката се обърна към документалния филм. Тя сподели, че оттогава се е развила, след като е станала самостоятелна компания през 2021 г.

„Компанията, представена в тази документална поредица, не отразява днешната Victoria’s Secret & Co. Когато ние станахме самостоятелна компания през август 2021 г., се заехме да си върнем доверието на нашите клиенти, сътрудници и партньори“. Това сподели говорител на Victoria’s Secret пред PEOPLE миналата година.

„Днес ние се гордеем, че сме различна компания, с нов ръководен екип и мисия да приветстваме, празнуваме и защитаваме всички жени. Тази трансформация е пътуване и нашата работа продължава да се превръща в Victoria’s Secret, която нашите клиенти и сътрудници заслужават – където всеки се чувства видян, уважаван и ценен.“


Прочетете още: Селена vs. Хейли: Пълна хронология на тяхната драма

Най-новото от седмицата в MADAMSKO:

Share With: